Skip to main content

Ebben az évben az Országos Bajnokság egyik kuriózuma nem csak az volt, hogy a versenyzők négy napon keresztül mérettették meg magukat, hanem az is, hogy egyes futamokat az érdeklődők teljes egészében végigkísérhettek drónfelvétel segítségével.
A Magyar Evezős Szövetség Facebook lapján
–> 
www.facebook.com/Magyar-Evez%C5%91s-Sz%C3%B6vets%C3%A9g-Hungarian-Rowing-Federation-1464367550464215/
 –>
élőben voltak követhetőek ezek a futamok, valamint most is visszanézhetőek. Kövess minket a facebookon és szurkoljunk együtt a csapatainknak!

A Magyar Evezős Szövetség 2017. évi Országos Bajnokságának első napja erős szélviszonyok között kezdődött meg. A szervezők és a versenyzők is megküzdve a természeti elemekkel hősiesen helyt álltak a csütörtöki versenynapon.
 
A mai napon rajthoz állt az olimpikon Juhász Adrián – Simon Béla páros kormányos kettesben (kormányos: Kolláth Vanda). A szeles előfutamot könnyedén abszolválták a fiúk, mely a döntőbejutást jelentette számukra. A délutáni rajthoz állást követően az egység az első helyen zárt. Másodikként a Csepel Evezős Klub (Szekér László, Széll Domonkos, k.: Sinka Flóra) egysége, harmadikként pedig a Győri Atlétikai Club (Papp Gergely Márton, Sőnfeld Álmos, k.: Kiss Bence) zárta a versenyszámot.
Számos versenyző között a női felnőtt négyesek mezőnyében a Csepel Evezős Klub (László Éva, Papp Zsófia, Magassy Alexa, Sugár Fanni) győzedelmeskedett. Második helyen a Ferencvárosi Evezős Club csapata ért célba, harmadik a Budapest Evezős Egyesület.
AZ U23-as férfi normálsúlyú egypárevezősök között szép teljesítménnyel és idővel a Budapest Evezős Egyesület versenyzője Szegedi Tamás győzedelmeskedett. Második helyezett Pásztor András (Csepel Evezős Klub), harmadik helyen Ozsváth Máté (Budapest Evezős Egyesület) ért a célba.
 
 
A Női felnőtt könnyűsúlyú négypár egységben induló U23-as Magyar Válogatott egysége (Döbröntey Réka, Papp Sarolta, Berekméri Anna, Csepel Zsófia) az elvárt teljesítményt mutatva elsőként ért a célba. Mivel a országos bajnoki címet nem érhetnek el, így a bajnok a Csepel Evezős Klub színeiben induló egység (Horváth Anna, Juhász Adél, Pichler Orsolya, Kanász Dorina) lett. Második helyen Bajai Spartacus Sport Club, harmadik helyen a Danubius Nemzeti Hajós Egylet egysége végzett
 
 
Férfi Felnőtt könnyűsúlyú négyesek mezőnyében a Győri Atlétikai Club diadalmaskodott (Forrai Dávid, Révész Zoltán, Lovass Márk, Szigeti Roland). Másodikként a Csepel Evezős Klub ért célba (Likár Marcell, Szlovák Bence, Szlovák Rajmund, Kovács Krisztián), Harmadik helyen a Danubius Nemzeti Hajós Egylet (Bene Barnabás, Tihanyi Péter, Császár Bence József, Cselinácz János) zárt.
 
 
Az utánpótlás korosztályt nagy számban képviselték a sportolók. A mai versenynapon tanuló, serdülő, ifjúsági és Sport XXI mini korosztály állt rajthoz. A nevezőket tekintve a vidéki egyesületek és a budapesti egyesületek hasonló számban mérettetik meg magukat, azonban a vidéki egyesületek létszámfölénye megállapítható.

Az eredmények tekintetében megoszlanak a sikerek.

A versenyszámok sokszínűségét mi sem mutatja jobban, hogy a versenynapon az Ifjúsági egypár egységektől kezdve a tanulók és a serdülő nyolcas hajók is vízre szálltak.
 
Az ifjúsági egypárevezősök között az első helyen Porvázsnyik Patrik (Csepel EK) ért célba. Második Király Csaba (szeged) ,harmadikként pedig Bognár Ádám (Pro Rekreatione) végzett.
 
Az ifjúsági könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében Lázár Vilmos (Vác) ért célba elsőként. Második helyet Turi Péter (Pro Rekreatione) szerezte meg, harmadikként pedig Takács Attila (ferencváros) zárt.
 
Ki kell emelnünk a nagyszámú résztvevőt a serdülő nyolcasok mezőnyében. Itt hat egység állt rajthoz, ami az utánpótlás szép számú jelenlétét mutatja a sportágban. A nyolcas egységben történő versenyzés pozitív hatással bír a technikai és erő fejlesztésre, valamint a csapatszellem kiépítésére. Kifejezetten nagy örömnek számít, hogy az egyesületek nagy gondot fordítanak a korosztály fejlesztésére.
 
Az Evezős Szövetség Szegeden tartandó Országos Bajnokságának második, pénteki napja sem kezdődött kellemesebben, mint az előző nap, mármint, ami a szélviszonyokat illeti. A versenyzők erős tolószélben álltak rajthoz.
 
A népes versenyzői körben rajthoz álltak a férfi normálsúlyú kettesek. Az előfutamok után kialakult döntőben a Tisza Evezős Egylet egysége Krpesics Péter és Szabó Márton diadalmaskodott. Egy másodperccel lemaradva a Győri Atlétikai Klub egysége Bedő Gergely, Ocsenász Gergő érkezett célba, majd a harmadik helyen a Csepel Evezős Klub zárt Széll Domonkos, Szekér László alkotta egység.
 
A felnőtt férfiak normálsúlyú egypárevezős mezőnyében a Vác Városi Evezős Club egyesületének versenyzője a Világkupa győztes könnyűsúlyú Galambos Péter zárt az élen. Őt a Budapest Evezős Egyesülettől Pétervári-Molnár Bendegúz követte, majd bronzérmet Papp Gergely Márton a Győri Atlétikai Club versenyzője szerzett.
 
Férfi felnőtt könnyűsúlyú négypárevezősöknél igen szép versenyzéssel a Külker Evezős Klub Óbuda csapata (Cseh Vilmos, Sehr Miklós Balázs, Szabó Gergely, Barta Zoltán Gábor) zárt. Ezüstérmet a Csepel Evezős Klub szereztt (Szlovák Rajmond, Szlovák Bence, Likár Marcell, Kovács Krisztián), a dobogó harmadik fokára pedig a Győri Atlétikai Klub állt föl (Szigeti Roland, Révész Zoltán, Lovass Márk, Forrai Dávid).

A női mezőny felnőtt, normálsúlyú egypárevezősei közt a döntőben első helyen végzett és így aranyérmet szerzett Gadányi Zoltána a Külker Evezős Klub Óbuda egyesület versenyzője. Ezüstérmes helyen a Csongrádi Vízügyi Sport Egyesület versenyzője Bertus Kitti végzett. Bronzérmet pedig Abid Syham a Ferencvárosi Evezős Club sportolója kapott.
 
A női felnőtt kettesek között a döntő rajtját követően a Danubius Nemzeti Hajós Egylet egysége (Polivka Dóra, Krémer Eszter) kimagasló fölénnyel ért célba elsőként. Őket második helyen a Csepel Evezős Klub egysége (László Éva, Papp Zsófia) követte, majd harmadik helyen ért célba a Budapest Evezős Egyesület csapata (Fekete Beatrix, Hatos Anna).
 
A népes mezőnyben ezen a napon is rajthoz állt nyolcas egység az utánpótlás tekintetében. Mind női, mind férfi számban. Azonban a férfi egységek száma kimagaslik a nőiekéhez képest a tanuló korosztályban. A férfi tanuló nyolcasok számában hét hajóegység is nevezett.
 
Az illusztris mezőnyben az ifjúságiak korosztályában férfi kormányos négyeseknél a Csepel Evezős Klub csapata diadalmaskodott (Szlovák Rajmund, László Péter, Porvázsnyik Patrik, Papp Benedek, kormányos: Pichler Orsolya másodikként szintén Csepel Evezős Klub egysége (Juhász Tamás, Varga Koppány Márk, Bózsó Szilveszter, Koncsik Dominik, kormányos: Boros Olivér Benedek) míg harmadikként a Danubius Nemzeti Hajós Egylet csapata (Gödölle Pál Bernát, Haas Attila Márk, Mészáros Bálint, Birtalan Áron, kormányos: Birtalan Rita) ért célba.
 
A férfi ifi korosztály kormányos nélküli négyesei között a Ferencváros Evezős Club végzett az élen. Ezüstérmes Danubius Nemzeti Hajós Egylet lett, míg harmadik helyen Szegedi Vízisport Egyesület zárt.
 
A férfi ifjúsági kétpárevezősök között Szegedi Vízisport Egyesület (Kunstár Márk, Király Csaba) diadalmaskodott. Mögöttük Pro Rekreatione csapata ért célba (Bognár Ádám, Illényi Dániel), majd őket Mohácsi Torna Egylet (Dudás Dominik, Litter Ádám) követte a célvonal átlépésekor.
 
Könnyűsúlyú férfi kétpárevezősöknél Vác Városi Evezős Club (Lázár Viktor, Kosztrub Tamás) ért a célba elsőként. Másodikként Bajai Spartacus Sport Club (Haraszti Tamás, Vass Barnabás) harmadik helyen pedig a. Ferencvárosi Evezős Club egysége (Balázs Jonatán, Takács Attila) végzett.

Az Országos Bajnokság harmadik, szombati versenynapján az idő nem kedvezett minden versenyzőnek. A délelőtt folyamán erős szélben kellett versenyezni. Egy esőzést követően a levegő kissé lehűlt, majd újra kisütött a nap. A délutáni döntők vegyes időjárási viszonyok között folytatódhattak. Hol esett, hol a napsütés eredményeként szivárványháttér előtt mérettették meg magukat a versenyzők.
 
Ezen a napon számos felnőtt szám mérettethette meg magát. Többek között a férfi felnőtt könnyűsúlyú nyolcasok, ahol a Győri Atlétikai Club diadalmaskodott (Bajcsi Bertold, Holpert András, Lovass Márk, Forrai Dávid, Révész Zoltán, Szigeti Roland, Szakács Bálint, Kiss Gábor k: Kiss Bence). Másodikként a Ferencvárosi Evezős Club zárt (Suhajda Erik, Szentpáli Gergő, Takács Attila, Nagy Ambrus, Varga Bence, Fehér Norbert, Galcsó Vencel, Buffham Nicholas, k: Kő Mercedes). A dobogó harmadik fokára a Szegedi Vízisport Egyesület csapata állhatott (Varga Dénes, Matyasovszki Dániel, Tápai Dániel, Matyasovszki Máté, Benárik Dávid, Lajkó Áron, Molnár Máté, k: Dobó Franciska)
 
A felnőtt női kettőpár evezősök között az U23 magyar válogatott diadalmaskodott (Horváth Kitti, Preil Vivien). Az országos bajnok csapat a Külker Evezős Klub Óbuda lett (Gadányi Zoltána, Benda Orsolya). Ezüst érmet szerzett a Danubius Nemzeti Hajósegylet párosa (Polivka Dóra, Krémer Eszter). Bronzérmes a Csongrádi Vízügyi Sport Egyesület (szili Dorina Bertus Kitti).

Férfi Felnőtt kettőpárevezősök körében a Budapest Evezős Egyesület zárt az élen (Pétervári- Molnár Bendegúz, Szegedi Tamás). Ezüstöt a Mohácsi Torna Egylet vihetett haza (Matheisz József, Kerekes Krisztián). Harmadikként a Tisza Evezős Egylet ért célba (Krpesics Péter, Szabó Márton).
 
Férfi Felnőtt négyesek mezőnyében a Győri Atlétikai Club szerzett aranyérmet (Ocsenász Gergő, Papp Gergely Márton, Bedő Gergely, Sőnfeld Álmos). Ezüstöt a MEC-Vasas egysége vihetett haza (Fülöp Gábor, Hopp Márton éter, Kiss Norbert, Gerei Tamás). Bronzérmes a Csepel Evezős Klub lett (Fábián Attila, Lőrincz Ádám, Németh András, Orbán Gergely).
 
Férfi Felnőtt könnyűsúlyú egypárevezősök körében kimagasló előnnyel a Világkupa győztes Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club) zárt az élen. Őt Követte Matyasovszki Dániel (Szegedi Vízisport Egyesület), harmadikként pedig Csiszár Péter ért célba a Vác Városi Evezős Clubtól.
 
Női Felnőtt könnyűsúlyú egypárevezősök között a Ferencvárosi Evezős Club versenyzője Abid Syham ért célba elsőként. Ezüstöt a Győri Atlétikai Club szerzett Németh Mercédesz Anita versenyzésével. Harmadikként a Budapest Evezős Egyesülettől Preil Nikolett végzett.
 
Férfi Felnőtt kormányos négyesek mezőnyében a Győri Atlétikai Club zárt az élen(Bedők Gergely, Papp Gergely Márton, Ocsenász Gergő, Sőnfeld Álmos, k. Csorba Dániel). Őket a Csepel Evezős Klub egysége követte (Lőrinczi Ede, Szlovák Bence, Pásztor András, Likár Marcell, k.Kanász Dorina). Majd a sorban a harmadik lett a Győri Atlétikai Club (Lacsik Péter, Bakaity Attila, Krenák Mihály, Kaszás Kornél, k. Kiss Bence.
 
Az ifjúsági korosztályban a legnagyobb hajóegység, vagyis a nyolcas ezen a napon került megrendezésre. A 2000 méteres távon végül a Csepel Evezős Klub győzedelmeskedett Szlovák Rajmund, László Péter, Porvázsnyik Patrik, Papp Benedek, Bózsó Szilveszter, Koncsik Dominik, Juhász Tamás, Varga Koppány Márk, k: Sinka Flóra. Ezüstérmes a Ferencvárosi Evezős Club lett Suhajda Erik, Balázs Jonatán, Takács Attila, Weller Botond, Fonyódi Máté, Fehér Norbert, Szentpáli Gergő, Nagy Richárd, k: Kő Mercedes. Bronzérmet pedig a Szegedi Vízisport Egyesület szerzett: Császár Máté, Rakonczai Péter, Tápai Dániel, Benárik Dávid, Lajkó Áron, Becsei Bonifác, Kunstár Márk Dávid, Király Csaba, k: Sebesvári Eszter.
 
Elérkezett Magyarország 2017. évi Felnőtt, Utánpótlás és Masters Országos Bajnokságának utolsó napja. Az időjárási viszonyok ezen a napon sem a legkedvezőbben alakultak. Kifejezetten erős szeles időben mérettethették meg magukat a sportolók. A vízfelszínen tarajos hullámok képződtek, így a küzdelem még érdekesebbnek bizonyult.
 
Ezen a napon került megrendezésre a Női Felnőtt négypárevezősök futama. Elsőként a Csepel Evezős Klub ért célba (Hajdú Zsuzsanna, Kabódi Erzsébet, László Éva, Berekméri Anna). Második helyen végzett a Külker Evezős Klub Óbuda egysége (Nagy Ildikó, Gosztola Orsolya, Benda Orsolya, Kiffer Dorina). Bronzérmes helyen pedig a Csongrádi Vízügyi Sport Egyesület végzett (Szili Dorina, Petrity Luca, Petrity Rebeka, Bertus Kitti).
 
A szeles időben versengtek meg a Női Felnőtt könnyűsúlyú kétpárevezősök. AZ élen a Győri Atlétikai Club végzett (Németh Mercédesz Anita, Fürnstall Dzsenifer). Mögöttük a Bajai Spartacus Sport Klub ért célba (Döbröntey Réka, Bartos Adél). Őket a Szegedi Vízisport Egyesület követte a harmadik helyen (Priváczki-Juhász Laura, Nasz Eszter).
 
Férfi Felnőtt könnyűsúlyú ketteseknél a Győri Atlétikai klub győzedelmeskedett (Forrai Dávid, Szigeti Roland). Ezüstérmes a Győri Atlétikai Club másik egysége lett (Priváczki-Juhász Ákos, Szabó Bence). Harmadikkén a Danubius Nemzeti Hajós Egylet végzett (Tihanyi Péter, Cselinácz János).
 
 
A Férfi Felnőtt négypárevezősök mezőnyében a döntőt az U23 Magyar Válogatott tíz másodperces előnnyel győzedelmeskedett (Ács Kristóf, Bácskai Máté, Kovács Kornél, Danó Dániell). Az országos bajnok a Mohácsi Torna Egylet sportolói lettek (Matheisz József, Kerekes Krisztián, Molnár Balázs, Dudás Dominik). Ezüstérmes helyen egy tizedmásodperccel a Csepel egysége végzett (Porvázsnyik Patrik, László Péter, Szlovák Rajmund, Szlovák Bence). Bronzérmes helyen a Külker csapata végzett (Lőrinczy Péter, Talpos Norbert, Cseh Vilmos, Sehr Miklós Balázs).
 
Férfi felnőtt könnyűsúlyú kétpárevezősök mezőnyében az első helyen az U23-as válogatott egysége előtt ért célba a Vác Városi Evezős Club párosa Galambos Péter, Csiszár Péter. Őket az U23-as válogatott követte, Furkó Kálmán, Mogyorósi Márton. Ezüstérmes a Külker egysége lett Szabó Gergely, Barta Zoltán Gábor. Bronzérmet pedig a Budapest Evezős Egyesület szerzett Németh Sámson, Ozsváth Máté.
 
Női felnőtt nyolcasok mezőnyében a győzelmet a Csepel Evezős Klub  szerezte meg (Hajdú Zsuzsanna, Kabódi Erzsébet, LászlóÉva, Papp Zsófia, Mészáros Nikolett, Sugár Fanni, Magassy Alexa, Kanász Dorina, k:Sinka Flóra). Mögöttük a Budapest Evezős Egyesület végzett (Rajki Erika, Péczöli Nikolett, Sztankó Zsuzsanna, Juhos Babett, Fekete Beatrix, Varga Orsolya, Sváb Dorottya, Hatos Anna, K.Tóth Mária). Harmadikként a Külker Evezős Klub Óbuda ért célba (Báczi Fruzsina, Gosztola Orsolya, Katona-Lajkó Zsuzsa, Kiffer Dorina, Nagy Ildikó, Zsombor Zita, Bácska Dominika, Benda Orsolya, k.Szlávy Kata).
 
A 2017. évi országos bajnokságon a férfi felnőtt nyolcasok mezőnyében a bajnok a Győri Atlétikai Klub lett (Bedők Gergely, Forrai Dávid, Ocsenász Gergő, Papp Gergely Márton, Priváczki-Juhász Ákos, Sőnfeld Álmos, Szabó Bence, Szigeti Roland, k. Kiss Bence). Ezüstérmes a Csepel Evezős Klub csapat (Csányi Péter, Fábián Attila, Lőrincz Ádám, Németh András, Széll Domonkos, Szekér László, Vancsura Bendegúz, Csepregi Gábor, k.Sinka Flóra). Bronzérmet a MEC-Vasas egysége szerzett (Kardos György Kristóf, Horváth László, Borsik Zsolt, Falussy Csongor Levente, Hopp Márton Péter, Fülöp Gábor, Kiss Norbert, Gerei Tamás, k.Kiss Gabriella).
 
Női Serdülő kormányos négyesek mezőnye igen színesre sikeredett. A döntőben mégis 4 budapesti és két vidéki város csapata került be. A dobogó legmagasabb fokára a Csepel Evezős Klub állhatott föl. Hegyes Zsófia, Fülöp Adrienn Sztoján Beatrix, Bokor Nikoletta k: Balázs Réka Virág. Őket követte a Szegedi Vízisport Egyesület egysége: Kazareczki Letícia, Daka Zsófia, Korda Lilla, M. Tóth Borbála, k: Király Anna. Bronzérmet szerzett a Ferencvárosi Evezős Club hajója: Juhász Alíz, Nyéki Dóra, Pilisy Zsanett, Galcsó Flóra, k: Fehér Szabolcs.
 
Kisebb korosztályban, vagyis a tanulóknál a férfi kormányos négypárban két Csepeli egység végzett az élen, őket egy Győri csapat követte. (1.: Fejes Szabolcs, Belán Bendegúz,Kovács Gergő Ferenc, Gosztola Balázs, k: Kerekes Kristóf Patrik), (2.: Kirchberger Levente, Molnár Márk, Nagy-Juhák András, Nagy Gergely, k: Sziklai Áron), (3.: Konczos József, Shah Amir, Nagy Bendegúz, Nagyszokolyai Áron, k: Gasztonyi Péter László).
 
Ugyan ez a hajóegység, a női mezőnyben (vagyis a kormányos négypár) a következő képen zárult. Vác Városi Evezős Club: Harsányi Orsolya, Harsányi Viktória, Imre Veronika, Bóka Sára, k: Kiss Lara Blanka. Második helyen a Szegedi Vízisport Egyesület zárt: Király Anna, Kallai Berta, Pakó Beatrix (2003.04.20) Lázár Eszter, k: Pécsi Dávid. Bronzérmes a Pro Rekreatione Nonprofit Kft egysége: Illényi Dorottya, Kovács Dorina, Smolkó Zsuzsanna, Rabi Hanna, k: Kovács Barnabás.
 
A férfi serdülő kormányos négyeseinek mezőnye is tartogatott meglepetéseket, de az időjárási viszontagságokat leküzdve az aranyérmes a Győri Atlétikai Club lett Bajcsi Rajmund, Benedek András,  Király Kornél, Csiszár András. k: Oláh Máté Ezüstérmes a Csepele evezős Klub egysége lett: Juhász Tamás, Varga Koppány Márk, Bózsó Szilveszter, Koncsik Dominik, k: Babai Márton István. Bronzérmet pedig a Szegedi Vízisport Egyesület egysége szerzett: Rakonczai Péter, Szabó Gábor, Király Miklós, Rákóczi Ferenc, k: Dobó Franciska.
 
 
 
Az eredményekhez szívből gratulálunk!
A teljes eredménylista az alábbi linken tekinthető meg:
http://www.evezes.hu/nevezes/CompetitionResult
 
 

CsatolmányMéret
PDF icon Pontverseny végeredmény_2017.OB_.pdf28.07 KB
  • Címkék: