Skip to main content

Beach Sprint, avagy szlalom, valamint tókerülés vízen és szárazon – sportágunk legextrémebb szakága, a tengeri evezés a Báger-tavon az I. Evezős Óvár Beach Kupán! Pénteken toborzót tart a helyszínen a házigazda Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület!

A Báger-tavat veszik birtokba az evezősök június 4-én szombaton. A Mosonmagyaróvár szívében lévő kis tavacska korántsem tenger, de remek hely arra, hogy a tengeri evezés szabályai szerinti versenynek adjon otthont, természetesen tengeri evezős hajókkal.

Az I. Evezős Óvár Beach Kupán

két versenyszám lesz:

tókerülés és szlalom!

A tókerülés két fős csapatokban zajlik, a futást, és az evezést kombinálja. Az egyik csapattagnak a tó körüli kiépített rekortán 1100 méteres futópályán, az evezősnek a kijelölt bóják kerülésével kell megkerülnie a tavat. Az evezősnek a vízből ki kell futnia a partra és, csapattársával együtt kell áthaladnia a célvonalon.

Szlalomban az utánpótlás nevelési programunk, a Sport XXI keretében az ifjú evezősök a homokos partról rajtolnak, befutnak a vízen lévő hajóhoz, majd a három bóját szlalomban megkerülik a fordulóig, onnan egyenesen a partra eveznek, kiugranak a hajóból és a parton befutnak a célba. A versenytáv körülbelül 500 méter.

 Varga Tamással, a Magyar Evezős Szövetség elnökségi tagjával együttműködve tengeri evezős hajókkal bonyolítjuk le a versenyt. A gyerekek jobban a magukénak érzik a sportot, az eszközöket. Nagyon lelkes a csapatunk, és ez a verseny újabb impulzusokat tud adni a közösségünket, és felkeltheti az érdeklődést a sportág iránt” – mondta Válint Angéla a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület evezős szakosztályának vezetőedzője. 

Június 3-án pénteken a toborzót tartanak a házigazdák, a Báger-tónál 10 és 16 óra között bárki megnézheti, és kipróbálhatja a hajókat. A tengeri evezős hajók mellett szabadidős, és túrahajókban, kielboatban és gigben is lehet evezni. Aki a szombati verseny közben kap kedvet, az az utolsó versenyszámot követően teheti próbára magát a tengeri evezős hajókban.

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület idén februárban Evezős Ergométeres Országos Bajnokságot rendezett, ezúttal pedig a sportág másik szakágát népszerűsíti.

„A gyerekek így jobban a magukénak érzik a sportágat, az eszközöket. Nagyon lelkes a csapatunk, és ez a verseny újabb impulzusokat tud adni a közösségünket, és reményeink szerint sokak érdeklődését felkeltheti az evezés iránt” – zárta mondandóját Válint Angéla.

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület evezős szakosztálya mindenkit szeretettel vár evezni, a gyerekeknek idén is szerveznek nyári tábort.