Skip to main content

Előfutamok és reményfutamok:

Az első Ifjúsági Európa-bajnokság résztvevői között a magyarok a 13 versenyszámból 9-ben képviseltetik magukat, a 20 fős versenyzői létszámmal a népesebb résztvevők között szerepelünk a versenyen megjelent 23 ország között.

 

A szombati előfutamok után 9 csapatunkból négyről már tudjuk, hogy szerepel majd a vasárnapi döntőkben:

A női kormányos nélküli kettes (Bartos Adél és Major Kata – EDF-Démász Bajai SVSC) az előfutam után reményfutamba került, és ott a negyedik helyet megszerezve került a vasárnapi döntőbe.

A női kétpárevezős (Rákó Krisztina – FEC és Dohovics Virág – Győri VSEK) egység szintén a délutáni reményfutamban, az ott elért második helyével tudta kiharcolni a vasárnapi döntőbe jutást.

Az előfutamot remek evezéssel, a futam során végig az élen evezve megnyerve férfi négypárevezősünk (Matheisz József és Mészáros Csongor (Mohácsi TE), Pétervári Molnár Bendegúz és Papp Gergely (Budapest EE)) egyből bejutott a vasárnapi döntőbe.

A férfi nyolcasban – Bíró Márk (Tisza EE), Kaszás Kornél (Győri VSEK), Füge Krisztián (EDF-Démász Szegedi VE), Baka Sándor (EDF-Démász EDF-Démász Szegedi VE), Rippert András (Győri VSEK), Szigeti Roland (Győri VSEK), Rácz Milán (Tisza EE), Csányi Péter (EDF-Démász Bajai SVSC), kormányos Kiss Bence (Győri VSEK) –  csak döntőt rendeznek.

További három egységünk – a női egypárevezős (Bácskai Dominika – Vác VEC), a férfi négyes (Füge Krisztián és Baka Sándor -EDF-Démász Szegedi VE- Rippert András és Szigeti Roland – Győri VSEK) és a férfi kétpárevezős (Bíró Márk (Tisza EE) és Kaszás Kornél (Győri VSEK)) bejutott a legjobb 12 közé, nekik vasárnap délelőtt középfutamra kerül sor, melyből a délutáni döntőbe juthatnak.

Két csapatunk – a férfi egypárevezős (Rozsos Péter – Külker EK) és a férfi kormányos nélküli kettes (Vancsura Bendegúz és Csányi Péter – EDF-Démász Bajai SVSC) egységek a B döntőbe jutottak be, ezzel a 7-12 helyért harcolhatnak vasárnap délelőtt.

Vasárnap 9:00 és 9:30 között kerülnek megrendezésre a középfutamok, 9:42 és 11:24 között a B döntők és 11:30 és 15:22 között kerül sor az „A” döntőkre.

Az eredményeket a www.erjch2011.pl honlapon lehet nyomon követni.

 


Ifjúsági Európa Bajnokság csapata 2011 Kruswica