Skip to main content

 Holnap reggel utazik el a magyar ifi válogatott a hazewinkeli ifjúsági Európa Bajnokságra. A versenyen 31 ország 450 versenyzője áll majd rajthoz. A megmérettetésen a válogatott 6 egysége képviseli a hazánkat.

 Női ifjúsági egypár evezősben a hazai mezőnyt magasan uraló Horváth Kitti (FEC) indul, akinek 15 ellenfele lesz a versenyen. Női ifjúsági kétpárevezősben a Külker egysége áll majd rajthoz, azaz Gadányi Zoltána és Preil Vivien. A tavalyi évben mindkét versenyző kétpár evezősben indult nemzetközi megmérettetésen, Zoltána ORV-n indult, míg Vivien a 2013-as ifi EB-n állt rajthoz kétpár evezős egységben. Nekik idén Hazewinkelben szintén népes mezőnyben kell majd helytállniuk, hiszen 18 egység adta le előzetesen a nevezését. Női ifi kormányos nélküli kettesben Adonyi Sarolta (EDF Démász Szeged) és Juhos Babett (DNHE) állnak rajthoz, akik az előbb említett pároshoz hasonlóan tavaly is válogatottak voltak, Sarolta az ifi világbajnokságon-, Juhos Babett pedig az ORV-n szerepelt. Idén a kishajós bajnokságon és a Szegeden megrendezett dr. Simády Béla emlékversenyen is magabiztosan nyerték a női ifi peroar döntőjét.

 Ács Kristóf és Bácskai Máté, a Vác VEC ifjúsági kétpárevezős egysége képviseli a hazánkat ebben a versenyszámban a korosztályos Európa Bajnokságon. A páros tavaly még  serdülő válogatott volt, idén pedig toronymagasan uralták a válogató versenyeken a hazai ifjúsági kétpárevezős mezőnyt.  Az ifi EB szervezőihez ebben az egységben érkezett be a legtöbb nevezés, a fiúk 22 párossal fognak összecsapni az érmekért.

A szintén egy klubból érkező Balog Dávid, Vancsura Mátyás Bodó ifjúsági kormányos nélküli kettesben képviseli a hazánkat a hétvégén. A bajai egységből Bodó a tavalyi évben az ORV-n kormányos nélküli négyevezősben ért el szép sikert. A kettesnek hazewinkeli Európa Bajnokságon 15 ország egységeivel kell megküzdeniük.

Ifjúsági kormányos nélküli négyevezősben Furkó Kálmán, Szabó Márton (Szolnoki Sportcentrum), Légrádi Levente és Sőnfeld Álmos (Győri VSEK) képviseli hazánkat. A fiúk a hazai válogató versenyeken kormányos nélküli kettesben álltak a dobogón, ezzel kiérdemelve az indulási jogot ifi Európa Bajnokságra.

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

Az esemény honlapja ITT!

 – SB –