Skip to main content

A Münchenben zajló korosztályos kontinensviadalon valamennyi egységünk megkezdte szereplését.

Sándor Zsófia és Viandt Léna kormányos nélküli kettesben negyedik lett az előfutamban, majd délután az ötödik helyen ért célba a reményfutamban.

Rózsavölgyi Viktor és Somogyi Dávid kétpárevezősben negyedik helyen ért célba az előfutamban, majd a reményfutamban is a negyedikek lettek, azaz egy helyezéssel lemaradtak a legjobb 12 közé jutásról, és a C döntőben folytatják a versenyzést.

Pádár Luca, Bagó Zsófia, Elek Boglárka, Harsányi Viktória alkotta négypárevezős az előfutamában stabilan a negyedik helyen haladt és ért be, a reményfutamban egy helyezés választotta el őket a továbbjutástól, mivel harmadikok lettek. A lányok vasárnap a B döntőben állnak rajthoz.

Férfi négypárevezősünk, Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz, Boros Olivér az ötödik helyet szerezte meg előfutamában, viszont a reményfutamból kiharcolták a továbbjutást, miután a harmadik pozícióban versenyezve sikeresen visszaverték a szerb egység támadásait. A négypár így vasárnap középfutamot húzhat a döntőbe jutásért.

Árvai Péter, Kósa András, Nagy Gergely Zoltán, Kunstár Simon, Nagyszokolyai Áron, Gosztola Balázs, Kovács Sándor, Belán Bendegúz, kormányos: Szabó Zétény József összeállítású nyolcas az orosz és német egységek mögött a harmadik helyen ért célba az előfutamban. A reményfutamban óriási volt a csata a döntőbe jutásért. A magyar nyolcas kezdetben élre állt, később három hajó fej-fej mellett haladt messze a mezőny előtt. Sajnos az ukrán és az olasz egységeknek jobb jött ki a hajrá, így a magyarok csupán 8 tizedmásodperccel, de elmaradtak a döntőbe jutástól.

Harsányi Orsolya, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Fazekas Fanni, kormányos: Majsa Klaudia helyosztó futamot húzott kormányos négyesben, 500 méter megtétele után az egység kiengedett, és a negyedik helyen ért célba.

Geszti Attila Krisztián, Dedeyan Narék, Kovács Gergő Ferenc, Kiss Bence Gábor és kormányos: Temesi Dominik Béla ugyancsak kormányos négyesben tét nélküli helyosztó futamban versenyzett. Az egység negyedikként haladt át a célvonalon.

Zudor Marcell a tartalékok versenyén állt rajthoz, és negyedikként teljesítette a 2000 méteres távot egypárevezősben.

A versenyzés vasárnap reggel 9 órakor folytatódik a középfutamokkal, majd C döntőkkel.

Sok sikert kívánunk mindenkinek!