Skip to main content

Döntőben a férfi négypárevezős az Ifjúsági Evezős Világbajnokságon Etonban. A Mészáros – Papp – Matheisz – Pétervári-Molnár összeállítású egység bravúros teljesítménnyel jutott a legjobb hat közé.

Szombat délután a középfutamokkal folytatódott az evezősök ifjúsági világbajnoksága az angliai Etonban, ami egyúttal a 2012-es Londoni Olimpia evezős regattájának tesztversenye is. A jövő évi olimpiai körülményeket próbálják szimulálni és tesztelni a rendezők, szállás, étkezés, versenyhelyszín és közlekedés vonatkozásában. A LOCOG, a NOB Koordinációs Bizottsága és nemzeti Olimpiai Bizottságok képviselői követik figyelemmel az eseményeket.

Bravúros teljesítménnyel döntős a férfi négypárevezősben Mészáros Csongor, Papp Gergely, Matheisz József, Pétervári-Molnár Bendegúz. A két mohácsi (Mohácsi Torna Egylet)és két budapesti (Budapest Evezős Egyesület) versenyzőből álló csapat fantasztikus teljesítménnyel, végig magabiztosan a harmadik helyen evezve a végső győzelemre is esélyes német, valamint holland egység mögött a célvonalon is harmadikként haladt át, ezzel bejutott az ifjúsági világbajnokság döntőjébe. A fiúk tavaly a 12 nemzet részvételével zajló rangos ifjúsági versenyen, a Coupe de la Jeunesse-n aranyérmesek voltak ugyanebben az összeállításban. A világbajnokság döntőjében az előbb említett német és holland csapat mellett, olasz, román és új-zélandi ellenfelekkel kell megküzdeniük. A döntőre, az előre jelzett rossz időjárás miatt, az eredeti időrendtől eltérően, helyi idő szerint délelőtt 11.15 perckor kerül sor.

Nagyon jól ment az evezés ma is a Vancsura Balázs Bendegúz, Csányi Péter összeállítású, nagyon fiatal bajai egységnek. A férfiak kormányos nélküli versenyében a mai középfutamban negyedik helyet szereztek, ezzel a „B” döntőbe jutottak tovább. Eddig kitűnően helyt álltak a 17-18 éves versenyzők mezőnyében, de holnap az is kiderül, hogy a végső elszámolásban a 7-12. helyek melyikén sikerül végezniük.

A férfi kétpárevezősök középfutamában Kaszás Kornél és Bíró Márk az ötödik helyet szerezte meg. Ezúttal nem bírtak német, francia, cseh és litván ellenfeleikkel, végig a 4-5. helyen evezve, a holland csapatot sikerült megelőzniük. A döntőbe jutáshoz az első három között kellett volna végezniük. Holnap a „B” döntőben állnak újra rajthoz, ahol a 7-12. helyek sorsáról döntenek. Kornélnak és Márknak jó esélye van a kisdöntő élén végezni.

A versenyeket élőben a www.worldrowing.com honlapon lehet követni.

További információ: Ficsor László MESZ utánpótlás szövetségi kapitány +36 30 747 40 80