Skip to main content
2014. május 24. - 16:59

Ifi Európa Bajnokság első napi eredmények

 Ma délelőtt az előfutamokkal elkezdődött az Ifi Európa Bajnokság Hazewinkelben. A magyar csapatok sajnos az előfutamokból nem tudták továbbverekedni magukat a középfutamokba, illetve az “A” döntőbe, így délután mindegyik egység egy újabb 2000 méter lehúzására kényszerült.

 A reményfutamokban azonban már igen biztató sikerek születtek. A magyarok közül elsőkét Preil Vivien és Gadányi Zoltána tudott továbbjutni az A/B középfutamba női kétpár evezős egységben. Szintén kétpár evezősben, Ács Kristóf és Bácskai Máté a reményfutamukat megnyerve jutottak be a legjobb 12 közé. A nap utolsó magyar vízreszállója, Horáth Kitti a reményfutamban 3. helyen evezett be, számára ez szintén az A/B középfutamba jutást jelentte.

Juhos Babett és Adonyi Sarolta a délutáni reményfutam alapján holnap a “B” döntőben lapátolhat. Szintén a 7-12. hely megszerzéséért száll vízre a férfi kormányos nélküli négyevezős egység (Furkó Kálmán, Szabó Márton, Légrádi Levente, Sőnfeld Álmos). Nem sikerült a mai nap a legjobb tizenkettőbe jutás a férfi kormányos nélküli kettesnek (Vancsura Bodó, Balog Dávid), így ők holnap a “C” döntőben szerepelhetnek.

További sok sikerült kívánunk a magyar csapatnak!


Eredmények letölthetők INNEN! és megnézhetők ITT!

Az Ifi Európa Bajnokság időtáblája megnézhető ITT!

Rövid beszámoló az eredményekről a Magyar Evezős Szövetség Facebook oldalán!

 

-SB-