Skip to main content

Középfutamban a féri kormányos nélküli kettes az ifi Európa-bajnokságon!

Futamgyőzelemmel jutott be a középfutamba Krenák Mihály és Bakaity Attila (Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub) a férfi kormányos nélküli kettesek előfutamaiból.

Ma délután pihenhetnek, és erőt gyűjthetnek a vasárnap reggeli középfutamokra.

A Jenei Domonkos – Priváczki Ákos összeállítású férfi kétpárevezős 500 méternél még az ötödik helyen állt, a pálya végére a harmadik helyre jöttek előre, célfotó alapján mindössze két tized másodperccel lemaradva a második helyen célba érkező török egységtől. A futamgyőzelem a szerbeké, de előnyük nem behozhatatlan, csupán egy másodperc.

A női kétpárevezősünk, Preil Vivien – Szomják Fruzsina, az ötödik helyen végzett előfutamában, így rájuk is a reményfutam vár. Bertus Kitti (Csongrádi Vízügy SE) a női egypárevezősök második előfutamában a harmadik helyen végzett, egy ukrán és szerb versenyző mögött, megelőzve cseh és olasz vetélytársait. A harmadik hely az azonnal továbbjutáshoz azonban nem volt elég, még reményfutamot is kell teljesítenie a középdöntőért.

Az időjárás nyárinak egyáltalán nem mondható, hűvös, esős, de ami a legjobban befolyásolja a versenyeket, szeles is. Az elég erős tolószél a 2000 méteres pálya végére a hullámokat is felkorbácsolja a Minszk-i evezőspályán, ami kicsit megnehezíti a fiatal evezősök dolgát. Szombat délután a reményfutamokra kerül sor, melyek közül háromban érintett a magyar csapat. NI 2x 15:30 FI 2x 15:36 NI 1x 16:24

CsatolmányMéret
PDF icon Results JM2x Heat1.pdf5.06 KB
PDF icon Results JM2- Heat1.pdf4.96 KB
PDF icon Results JW1x Heat2.pdf4.9 KB
PDF icon Results JW2x – Heat2.pdf4.97 KB