Skip to main content

A Harsányi Orsolya, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Fazekas Fanni és kormányos: Majsa Klaudia alkotta egység az olaszok és a németek mögött ért célba Münchenben. Férfi négyesünk az ötödik lett, nyolcasunk és női négypárunk, valamint kettesünk B döntőt nyert.

A magyar küldöttségből a Harsányi Orsolya, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Fazekas Fanni és kormányos: Majsa Klaudia összeállítású női kormányos négyesünk szállította a dobogós helyezést. A lányok a döntőben harmadik helyen értek célba, és ezzel bronzérmet szerzett a müncheni Ifjúsági Európa-bajnokságon!
Gratulálunk az egységnek és edzőjének, Alföldi Zoltánnak!

Férfi kormányos négyesben Geszti Attila Krisztián, Dedeyan Narék, Kovács Gergő Ferenc, Kiss Bence Gábor és kormányos: Temesi Dominik Béla magabiztosan tartva pozícióját a döntőben, az ötödik helyet szerezték meg az Eb-n!
Gratulálunk a négyesnek és edzőjének, Simon Tamásnak!

Árvai Péter, Kósa András, Nagy Gergely Zoltán, Kunstár Simon, Nagyszokolyai Áron, Gosztola Balázs, Kovács Sándor, Belán Bendegúz és kormányos: Szabó Zétény József igen nagy fölénnyel nyerte a férfi nyolcasok B döntőjét, ezzel szintén a 7. helyen zárták szereplésüket.
Gratulálunk a nyolcasnak és felkészítőjüknek, Dani Zsoltnak!

Pádár Luca, Bagó Zsófia, Elek Boglárka, Harsányi Viktória a női négypárak B fináléjában 500 méter megtétele után átvette a vezetést a holland egység elől, majd rendkívül jó versenyzéssel, magabiztos fölénnyel megnyerte futamát. Ezzel a lányok a 7. helyen végeztek.
Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek, Ficsor Lászlónak!

Sándor Zsófia és Viandt Léna első lett a kormányos nélküli kettesek B döntőjében, ezzel a hetedik helyet szerezte meg az Eb-n. Edzőjük: Alföldi Zoltán.

Rózsavölgyi Viktor és Somogyi Dávid negyedik lett a férfi kétpárevezősök C döntőjében, ezzel a 16. helyen zártak Münchenben. Edzőjük: Pergel László.

Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz és Boros Olivér hatodik lett a középfutamában reggel, majd az egység délután a B döntőben állt rajthoz, ahol az ötödik helyet szerezte meg, így összesítettben a 11. helyen végzett a négypárak mezőnyében az Ifjúsági Európa-bajnokságon. Az egység felkészítője Pergel László.

Női kormányos négyes – A döntő
1. Olaszország 7:33.38
2. Németország 7:38.75
3. MAGYARORSZÁG (Harsányi Orsolya, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Fazekas Fanni és kormányos: Majsa Klaudia) 7:45.72

Részletes eredmények itt