Skip to main content

Ergotlon-verseny Tiszaújvárosban
 
Az I. Ergotlon Bajnokság névre keresztelt viadalt január 22-én, szombaton rendezi meg a Tiszaújvárosi Sportcentrumban található bázisán a TVK-Mali Triatlon Klub.
 

A téli felkészülési időszak monotóniáját megszakító, a triatlon és az evezés népszerűsítését, illetve az ergométer, mint edzéseszköz bemutatását szolgáló esemény a Vác Városi Evezős Club, a Műegyetemi Evezős Club és a TVK-Mali TK együttműködésének eredményeként jött létre.
A 10.30-kor kezdődő verseny 2 km futásból (a Sportcentrum udvarán), 8 km kerékpározásból (fix görgőkön, a TVK-Mali TK edzőtermében) és 1500 m evezős ergométerezésből (szintén a klub edzőtermében) áll. A rövid, de annál embert próbálóbb megmérettetés során egymás után, azonnali váltással teljesítik a résztávokat az arra vállalkozók. A profi evezősök és a házigazda triatlonosok alkotta mezőnyben ott lesz Galambos Péter, a Vác Városi Evezős Club világbajnoki bronzérmes evezőse is, aki szintén vállalkozott az új versenyzési forma tesztelésére.
A helyezéseket a futás kezdetétől az ergométer befejezéséig mért idő alapján döntik el. Az első három helyezett pénzdíjazásban részesül.
Az esemény magas szintű lebonyolításáról a tiszaújvárosi triatlon világkupa profi szervezőcsapata és egy evezős versenybíró gondoskodik.
 
Az I. Ergotlon Bajnokság megrendezését – a már említett három sportklub mellett – a Concept 2 Magyarország Kft., a Championchip Hungary Kft., a Mamma Rosa Étterem, a Whist Kft., a Szoftver ABC, a High-And Buliszervíz és a Frog Sport támogatja.
 
További felvilágosítás Nagy Alpártól a 70/770-0679-es, illetve Wachtler Edittől, a 20/5327259-es telefonszámon, továbbá az alpar.nagy@triathlon.org és az editwachtler@hunrowing.hu e-mail címeken kérhető.
 

CsatolmányMéret
PDF icon Ergotlon Versenykiírás 2011-MESZ-nek.pdf391.37 KB