Skip to main content
2014. május 30. - 13:55

Holnap a legjobb 6 közé jutás a cél!

A délelőtti előfutamok során a tolószélnek köszönhetően 15 futamban Európa rekord született a szerbiai felnőtt Európa Bajnokságon. S bár a mieink rekordot nem eveztek, mégis szép sikerek születtek a pénteki versenynapon. Az egységeink közül négyen jutottak be legjobb 12 közé, míg a férfi kormányos nélküli négyesnek ez most nem sikerült.

 Vermes Péter-Lőrinczy Péter összeállítású könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes egységünk az előfutamban rögtön a 2. helyen eveztek át a célvonalon, amely a A/B középfutamba való továbbjutást jelentett számukra. Az U23-as korosztályú Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú egypár egységben nem jutott tovább közvetlenül az előfutam során, de a reményfutam győzelmével kiharcolta a legjobb 12-be való bejutást. 

A szintén U23-as korú Bene Dorottya női könnyűsúlyú egypár evezősben az előfutam második helyével érdemelte ki azt, hogy szombaton az A/B középfutamban folytathatja tovább a versenyzést. 
Galambos Péter-Csepregi Gábor összeálíltású könnyűsúlyú kétpárunk a reményfutamban elért második helyezésükkel biztosították magukat a holnapi középfutamba. 
Sajnos nem sikerült ugyanez a Simon Béla, Juhász Adrián, Tari János, Széll Domonkos összeállítású kormányos nélküli négyes egységünknek, így ők már holnap, a “C” döntőben búcsúznak az Európa Bajnokságtól.

A szombati magyar vonatkozású program:

 9:56 Vermes Péter-Lőrinczy Péter: könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes (A/B középfutam)

10:10 Matyasovszki Dániel: könnyűsúlyú egypár (A/B középfutam)

10:24 Bene Dorottya: könnyűsúlyú egypár (A/B középfutam)

11:13 Galambos Péter-Csepregi Gábor: könnyűsúlyú kétpár (A/B középfutam)

15:24 Simon Béla, Juhász Adrián, Tari János, Széll Domonkos: kormányos nélküli négyes (C döntő)

Élőben ITT nézhető!

Szombati program ITT!

Pénteki eredmények ITT!

Gratulálunk mindenkinek a mai eredményekhez és további sikeres versenyzést kívánunk!
 

 -SB-