Skip to main content

Nemzetközi reflektorfényben debütálunk a megújult Maty-éri evezős pályán!
Persze leírhatnánk végtelenül precízen és pontosan a helyszín megnevezését és sorolhatnánk a rendezvény szervezőinek nevét és titulusait. A lényeg mégis egy: Most kell megmutatnunk a világnak, hogy evezősversenyt is világszínvonalon tudunk rendezni. Itt egy kiváló pálya, mely immáron az evezősöknek is megfelelő nemzetközi feltételeket nyújt, ezt a helyszínt megtekintő FISU ellenőr is megállapította.

A világon az evezés egyetemi sportágnak minősül. A kérdés csupán az, hogy kis hazánkban is elmondható-e ez. Vannak egyetemi városaink és az egyetemi városokban vannak hosszú hagyományokkal rendelkező evezős egyesületeink és szakosztályaink. Most olyan összefogással is rendelkezünk, melyben Szeged, mint egyetemi város, a Szegedi Tudományegyetem, mint saját 8-as hajóegységgel is rendelkező elkötelezett versenyszervező (az egyetemi fallabda VB rendezője), az Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség és nem utolsósorban az Evezős Szövetségünk a közös partner.
A legnagyobb kihívás pedig az, hogy jó magyar módjára elveszünk apró kis saját részérdekeink elefántcsonttornyában, hátradőlve megelégszünk-e az eddigi eredményeinkkel vagy képesek leszünk az igazi ÖSSZEFOGÁS-ra.

Ha a magyar evezőssport jövőképét közösen megálmodjuk, és abban egyetértünk, valószínűleg a hozzávezető út első nagy hírvivő kitörési pontja lehet az egyetemi és főiskolai VB sikeres megszervezése.