Skip to main content

Magyar sikereknek örülhettünk szombaton délelőtt  a hamburgi evezős pályán az Ifjúsági Világbajnokságon.

Az esős és enyhe ellenszeles pályán a NI 2x-ben Preil Vivien és Gadányi Zoltána (Külker EK) alkotta kettős a második középfutamban végig a második helyen evezve a németek mögött  az 5.  legjobb idővel biztosították helyüket a vasárnapi “A” döntőben.

Majdnem sikerült ugyanez a bravúr a FI 2x-ben is. A váciak kettőpár evezős egysége Ács Kristóf és Bácskai Máté  a török és a lengyel egységgel nagy csatát vívott a tovább jutást jelentő harmadik helyért. A srácoknak megint sikerült a legjobb utolsó 500m-et produkálni, de  0.72 másodperccel lemaradtak a harmadik helyről, futamukban az 5. helyen végeztek és vasárnap a “B” döntőben indulhatnak.

A délelőtt folyamán még érdekelve voltunk C/D középfutamba a NI 1x-ben Horváth Kitti révén. Itt az 5. helyett sikerült elérni ez a délutáni “D” döntőre volt elegendő. 

A délutáni futamokat egy órával eltolták a viharos időjárás miatt.

Magyar szempontból NI 1x “D” döntő következett, itt Horváth Kitti a FEC versenyzője végig vezetve megnyerte a futamát és a 33 induló egységből az összesítésben a 19. helyezést érte el.

Következő érdekeltségünk a FI 4- ” C” döntő. A Furkó Kálmán, Légrádi Levente, Sőnfeld Álmos, Szabó Márton alkotta győri-szolnoki négyes nagy csatát vívott az ausztrálokkal az első helyért de pár századdal lemaradva a második helyet tudták megszerezni. Összesítésben a 19 indulóból a  14. helyen végeztek, viszont a mezőny erősségét és az egység fejlődését mutatja, hogy maguk mögött tudhatják az EB 6. lengyeleket és a 8. helyezett bolgárokat, egységünk a tavaszi  Európa bajnokságon a 9. helyen végzett.