Skip to main content

 Könnyűsúlyú számokkal bővül az evezős Európa-bajnokság programja.  A férfi könnyűsúlyú egypárevezős és kormányos nélküli kettes, valamint a női könnyűsúlyú egypárevezős is szerepel mostantól az Európa-bajnokság programján.
 
Sevillában, a május végén megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon már a Fks 1x, Fks2- és a Nks 1x versenyszámokban is kipróbálhatják magukat a könnyűsúlyú kategória legjobbjai. Erről döntött az Európai Evezős Szövetségek Rendkívüli Közgyűlése, melyet Koppenhágában tartottak 2013. február 14-én. Ezzel összesen 17-re növekedett az Európa-bajnokságon kiosztható aranyérmek száma.
Hivatalossá vált az Ergométer Európa-bajnokság, melynek kiírására évente kerül sor. Az eseményt télen, január 1. és február 28. között kell megrendezni.
A szövetségek képviselői tájékoztatást kaptak arról is, hogy az EOC (Európai Olimpiai Bizottságok) fennhatósága alá tartozó, első alkalommal Bakuban megrendezésre kerülő Európai Játékok programján nem szerepel az evezés, mivel a városban nincs evezős pálya. A szabály értelmében, csak olyan sportágak versenyeit rendezik meg ezen az eseményen, amelyek lebonyolítására alkalmas létesítménnyel rendelkezik a rendező város.
 
A 2013. évi Európa-bajnokságon (május 31. – június 2.) Sevillában kiemelkedően erős mezőny indulására lehet számítani.