Skip to main content

Április 14-15-i hétvégén számos verseny és rendezvény kerül megrendezésre, így érdemes kilátogatni a vízpartokra. Idősebb válogatott kerettagok Zágrábban küzdenek a nemzetközi mezőnyben, míg a fiatal ifjúsági és serülők a címeres mezekért küzdenek. Vasárnap pedig örömevezés a Margit-szigeten.

Velence ad otthont a szombati napon a kishajós válogatónak, ahol az ifjúsági és serdülő fiatalok küzdenek a válogatott egységekbe való kerülésért. Mellettük felnőttek is küzdenek a 2000 méteres távon. 

Zágrábban a nemzetközi regattán több magyar egység is rajthoz áll a hétvégén a két napos verseny alatt. Juhász Adrián egypárevezős versenyszámban ül hajóba, habár társa Simon Béla már 3 nappal a műtét után már edzett, még pihenteti a térdét. Adrián mellett a könnyűsúlyú kétpárevezősöknek egy nagy erőpróba ez a verseny. Varga-Hirling páros mellett Rácz-Csepregi, valamint a Matyasovszky-Pozsár könnyűsúlyú páros is részt vesz a vidalon, hogy minél jobb formába legyenek a hazai válogatón. Galambos Péter és Papp Gergő egypárevezős versenyszámban áll rajthoz, míg a magyar négypár a Pétervári-Molnár – Elekes – Széll – Szekér egység száll vízre. A lányoknál Hajdú Zsuzsanna és Kabódi Erzsébet összeállítású könnyűsúlyú páros kezd összecsiszolódni, és próbálgatják magukat ezen a versenyen is.
http://www.croatiaopen.vsz.hr/croatiaopen2012.htm

A vasárnap pedig Danubius Nemzeti Hajós Egylet napja. Reggel 9-kor üldözéses nyolcas verseny, majd a fiataloké és a szabadidős evezősöké a főszerep.

Evezés lesz, már csak az időjárásnak kell kegyesnek lennie a sporolókhoz.