Skip to main content

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre az Országos Utánpótlás és Masters Bajnokság a Velencei-tavi evezős pályán. A három nap alatt 70 versenyszámban mintegy 2500 beülőt várnak a szervezők.

 

A 11 éves mini korcsoportosoktól a 18 éves ifjúságiakon keresztül a masters-versenyzőkig sokan ragadnak evező lapátot kezükbe hétvégén. Legnépesebb mezőny a fiú tanuló egypárevezősöknél várható, összesen 48-an regisztráltak. Legidősebb nevezett versenyző a hölgyeknél Hajós Hollanda Éva 1935-ben, míg az uraknál Stehlik  József 1930-ban született (mindketten az MTK evezősei). Ezek az életkorok is bizonyítják az evezőssport jótékony hatását az egészségre. 

– A hagyományosnak mondható, minden korábbi országos bajnokságnak otthont adó szegedi evezős pálya ebben az időpontban nem állt rendelkezésünkre a kajak-kenu vb miatt, így kényszerültek az evezősök a Velencei-tavi helyszínre. Az idén szintén a hagyományoktól eltérő, hogy a felnőtt versenyszámok egy külön, szeptemberi időpontban kerülnek megrendezésre, de azok már Szegeden. Az időjárási körülmények, ami a hőmérsékletet illeti, kedvezően javultak csütörtökhöz képest, viszont élénk északi szél nehezíti majd a versenyzők dolgát. Mindezek mellett szép időt jósolnak a meteorológusok. A felnőtt versenyzők ez idő alatt folytatják a munkát, hiszen jövő hétvégén Amszterdamban rendezik az U23-as világbajnokságot, ahol 8 csapat 15 versenyzője képviseli hazánkat – mondta Zsömle Balázs elnökségi tag.

2011. július 15.