Skip to main content

2011. április 17-én, a Margitsziget budai oldalán, idén 21. alkalommal kerül megrendezésre az evezős évad klasszikus megnyítója, amelynek a főszervezője a Danubius Nemzeti Hajós Egylet. Ugyan nem ez lesz az első verseny idén, a nagyobbak a Kishajós Válogatón már előző nap összemérik erejüket a klasszikus versenytávon, mégis az Évadnyitó az az esemény, amely jelzi: a versenyszezon beindult.

A sportnap a versenyzőknek egy jó hangulatú, közösen együtt töltött vasárnapot kínál, míg a családnak, ismerősöknek, és a sporttól eddig távolállóknak betekintést enged az evezés rejtelmeibe. A céges és egyetemi versenyszámnak köszönhetően évről évre egyre több embert sikerül megmozgatni, bevezetni a hobbievezős társadalomba. Az indulók rokonai pedig a versenynézés után ismerkedhetnek az evezéssel mind vízen, mind szárazon, az evezős ergométeren. 

Az idei év egy újdonságot is tartogat, az üldözéses nyolcas versenyt a Budapest Kupáért. Ezzel egy régi hagyományt, a Budapest belvárosában zajló evezős regattát szeretnénk feléleszteni új köntösbe öltöztetve, a Head of the River mintájára, amelyen a közelmúltban egy több magyar klubból verbuválódott nyolcas is sikeresen szerepelt. Ez alkalommal a csapat tagjai egymással mérik össze erejüket, mivel mindannyian indulnak a verseny klub csapatukkal.

A hagyományőrzés jegyében ismét megkoszorúzzuk az első világháborúban elesett evezősök tiszteletére állított emlékköveket, továbbá ismét rendezünk evezés történeti kiállítást a Danubius Nemzeti Hajós Egylet egyik történelmi elődje, a Buda-Pesti Hajós Egylet megalakulása 150. évfordulója emlékére.

Mindenkit szeretettel várunk vasárnap egy kellemes, jó hangulatú evezősnapra!