Skip to main content

A magyar ifjúsági válogatott kilenc egységgel áll rajthoz Vareseben. Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány vezetésével 32 fős versenyzői, és szakmai küldöttség érkezett meg a csütörtök esti órákban Észak-Olaszországba.

Fotó: Czucz Bálint

A Lombardiában lévő Varese-tóról remek emlékeink vannak tavalyról, hiszen áprilisban előbb Pétervári-Molnár Bendegúz egypárevezősben megszerezte az olimpiai kvótát, majd pár nappal később Galambos Péter, illetve Furkó Kálmán, és Szabó Bence Európa-bajnoki címet szerzett könnyűsúlyú egypárban, illetve könnyűsúlyú kettesben.

Természetesen ifijeink számára is adott a lehetőség, hogy tavalyi élmenőink nyomdokaiba lépjenek Észak-Olaszországban, és letegyék névjegyüket a korosztályos Európa-bajnokságon.

“Kellemes az időjárás, jók a körülmények jó a víz, igazi evezősverseny hangulat van” – tájékoztatott a helyszínről Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány, aki úgy látja, bizakodó a csapat az Eb előestéjén.

“A felkészülés utolsó szakasza mindenkinek betegség, és zökkenőmentesen telt. A lehetőségeinkhez képest a legjobb csapatokat állítottuk össze. Reménykedem kiemelkedő eredményben, persze ez a mezőnytől is függ. Női egypárban kilenc induló van, Pádár Luca elég jó ahhoz, hogy hármat megverjen és az A döntőbe jusson. Kettesben Sándor Zsófia, és Bencsics Hella elég jól ment otthon, idejük a felnőttekhez viszonyítva is biztató volt, nekik egy egységet kell megverniük az A döntőbe jutáshoz. A női négypárevezős egységünk nagyon jó fizikálisan, ám viszonylag tekintélyes, 12 fős mezőnyben kell megméretni magukat. A fiú kétpárunk otthon egy kivételével megverte az U23-as válogatott egységeket, ez biztató eredmény” – zárta gondolatait Lőrincz Attila.

A magyar ifjúsági válogatott az alábbi csapatokkal indul az Európa-bajnokságon.

Férfiak

Egypárevezős: Csizmadia Ádám (Győri Atlétikai Club, edző: Alföldi Zoltán)

Kétpárevezős: Drávucz Máté, Pálmai Ágoston (Szolnok, edző: Purucki Ferenc)

Kormányos nélküli kettes: Geszti Attila, Dedeyan Narék (MTK Budapest, edző: Simon Tamás)

Kormányos négyes: Szigeti Ferenc, Shah Amir, Boros Áron, Gasztonyi Péter, Tóth Dániel (Csepel Evezős Klub, Győri Atlétikai Club, edző: Alföldi Zoltán)

Kormányos nélküli négyes: Mészáros Levente, Kalmár Áron, Zudor Marcell, Boros Olivér (Szolnok, Csepel Evezős Klub, edző: ifj. Pergel László)

Tartalék: Kunstár Simon (Szegedi Vízisport Egyesület, edző: Dani Zsolt)

Nők

Egypárevezős: Pádár Luca (Szolnok, edző: Rácz Milán)

Kétpárevezős: Majsa Klaudia, Kovács Eszter (Győri Atlétikai Club, Szolnok, edző: Rácz Milán)

Kormányos nélküli kettes: Sándor Zsófia, Bencsics Hella (Győri Atlétikai Club, edző: Bíró-Lakó Szandra)

Négypárevezős: Schreiber Anna, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Nagy Zsófia (Danubius Nemzeti Hajós Egylet, Győri Atlétikai Club, MTK Budapest, Balatoni Kajak-kenu Evezős és Vitorlás SE, edző: Ficsor László)

Szombaton az elő-, illetve reményfutamokat rendezik, vasárnap pedig a döntőkre kerül sor.

A magyarok szereplését szombat délelőtt egypárevezősünk Csizmadia Ádám nyitja.

További információk itt: https://worldrowing.com/event/2022-european-rowing-under-19-championships

Élő közvetítés a vasárnapi döntőkről itt: https://worldrowing.com/event/2022-european-rowing-under-19-championships/

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

HAJRÁ MAGYAROK!