Skip to main content
2014. november 17. - 14:43

Hétvégén hasznos ismeretekkel bővülve lebonyolításra került a rendes éves edzői továbbképzés, fórum

A két napos edzői továbbképzés ezúttal szolnoki helyszínen került lebonyolításra ahol 16 egyesület mintegy 60 edzője, szakembere, evezős barátja kísérte figyelemmel az előadásokat.

  A továbbképzés napirendi programjában számos jeles előadó tartotta meg előadását, melyben többek között Dr. Szőts Gábor egyetemi adjunktus az evezősök versenytáv alatti energia szükségletéről, energianyeréséről, Dubecz József egyetemi docens az evezős mozgás pszicho-motoros tanulási folyamatáról, Nebojsa Ilic szövetségi kapitány a szerb-, és török evezős válogatottak felkészüléséről tartott előadást.

Az első napi programok félidejében a MESZ újonnan megválasztott elnöke, dr. Bényi Szabolcs Tamás, és az elnökségi tagok közül Jakócs György, és Nagy Csaba mutatkozott be, ill. ismertette röviden jövőbeli MESZ-el kapcsolatos elképzeléseit a hallgatóság számára.

A szombat délutáni előadások zárásaként átadásra kerültek az objektív pontszámításon alapuló 2014. év edzői- és egyesületi díjai. A díjakat az alábbi edzők ill. egyesületek nyerték el:

Az év utánpótlás nevelő edzője:                Molnár Dániel,  Szegedi Vízisport Egyesület

Az év utánpótlás edzője:                          Dani Zsolt,           Szegedi Vízisport Egyesület

Az év utánpótlás egyesülete:                    Csepel Evezős Klub

Az év felnőtt edzője:                                 Karácsony Tibor, Danubius Nemzeti Hajós Egylet

Az év felnőtt egyesülete:                           Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub

Az első napi előadások után este a résztvevők kötetlen baráti beszélgetés formájában beszélgettek az evezésről, az evezés megújításának különböző lehetőségeiről.

A másnapi előadásokat követően és a hagyományoknak megfelelően a jelenlévők titkos szavazás alapján a MESZ elnöksége felé megválasztásra javasolták az Edzőbizottságba és Utánpótlás-fejlesztési bizottságba az alábbi tagokat:

Edzőbizottsági tagoknak: Bartos Nándor (Bajai SSC) Kiss László, Lőrincz Attila (Külker EK), Molnár Dezső (Tisza EE), Molnár Zoltán (Budapest EE), Rapcsák Károly (Vác VEC), Szierer János (Szegedi VE) edzőket.

Utánpótlás-fejlesztési bizottsági tagoknak: Kovács Imre (Regatta CS), Molnár Dániel (Szegedi VE), Nagy Gábor (Mosonmagyaróvári VSE) edzőket.

Az edzőbizottsági tagok Molnár Dezsőt, míg az utánpótlás-fejlesztési bizottság tagjai Nagy Gábort választották bizottság vezetőnek.

Az előadások anyagai, és a 2014. évi edzői-, egyesületi pontszámai, rangsora megtalálhatóak a hunrowing.hu/szakmai-anyagok weboldalon.

 

CsatolmányMéret
PDF icon Év egyesülete+edzője összesítés164.29 KB