Skip to main content

Péntektől vasárnapig 44 versenyszámban, összesen 1600 beülővel rendezik a 112. alkalommal meghirdetett felnőtt országos evezős bajnokságot Szegeden, a Maty-éri Evezős és Kajak-kenu Olimpiai Központban.

A regattán rajthoz áll az olimpiai kvalifikációt szerzett Simon Béla – Juhász Adrián páros, ott lesz az indulók között a korábban visszavonult világ- és Európa-bajnok Hirling Zsolt, aki Galambos Péter világbajnoki bronzérmessel is egy hajóba ül majd. Ellenfelük lesz többek között a világ- és Európa-bajnok Varga Tamás és klubtársa alkotta egység is. Dr. Alliquander Anna is gyarapítani próbálja magyar bajnoki címeit, amiből már több mint 30 található vitrinjében.

„Az idei évben a felnőtt országos bajnokságot külön rendezik meg az utánpótlás országos bajnokságtól, mivel a sűrű nemzetközi szereplés és a szegedi pályán lévő átépítési munkálatok nem adtak lehetőséget a nagy nyári közös versenyre. Viszont így népesebb mezőny áll majd rajtvonalhoz a felnőtt számokban, ugyanis az ifjúsági versenyzők is hajóba tudnak ülni a felnőttek mellé. Idén több újdonságra is sor kerül a verseny alatt. Eddig az ergométeres ob-t illetve a tavalyi egyetemi világbajnokságot közvetítettük online, most a magyar bajnokság ideje alatt is követni lehet a futamokat a Magyar Evezős Szövetség hivatalos weboldalán, a hunrowing.hu oldalon. Pénteken 11-től, szombaton és vasárnap 9 órától kezdődnek a versenyszámok. További újdonság az evezésben nem megszokott sprintverseny, ahol 500 méteres távon küzdenek meg egymás ellen az egységek, valamint a tavalyi ifjúsági olimpián sikeresen debütált váltóverseny is. Ezzel is próbáljuk színesíteni, izgalmasabbá tenni az evezősversenyeket” – foglalta össze Zsömle Balázs, a hazai szövetség elnökségének tagja.

2011. szeptember 23.