Skip to main content

A Velencei-tavon kerül megrendezésre az evezősök idei első 2000 m-es versenye április 16-án, mely – az előző évek gyakorlatát követve – egyben kishajós válogató, illetve tájékoztató verseny. A regattára 180 hajóegységet, 240 versenyzőt várnak a szervezők

A Magyar Evezős Szövetség által rendezett viadal a válogatott kerettagoknak és a válogatottságra pályázó evezősöknek kötelező, így 21 egyesület versenyzői, 180 hajóegységben, 240 indulóval állnak rajthoz, a szombaton 9:30 órakor kezdődő előfutamokra, míg a délután 16:00-kor kezdődő döntőkön már csak a legeredményesebb versenyzők indulhatnak.

A nevezések alapján a férfi normál-, könnyűsúlyú és ifjúsági egypárevezősök mezőnyében várhatóak remek küzdelmek a magas résztvevő szám miatt. A sikeres világbajnoki szereplés érdekében ismét egymásra talált könnyűsúlyú kétpárevezős tagjai, a világ- és Európa-bajnok Varga Tamás, valamint a tavalyi világkupa-győztes, vb-bronzérmes Galambos Péter ezúttal egypárevezős hajóban próbálnak egymás ellenében hazai elsőséget szerezni.

A versenyzők többsége már számos edzőtáborozás, és tesztelés után indul ezen a versenyen, így a szakemberek számára ez a megmérettetés újabb adalékkal szolgál a későbbi nemzetközi versenyekre történő csapatelképzelések kijelölése szempontjából. A felnőtt „A” keret tagjai Oberwössenben (Németország), Sabaudiában (Olaszország), majd Dunavarsányban; az ifjúságiak Mitterbachban (Ausztria) és Szolnokon készültek. Kialakult a felnőtt keret, melyet a Simon Béla-Juhász Adrián (edzőjük Molnár Dezső), a Galambos Péter-Varga Tamás (Rapcsák Károly), a Szabó Katalin-Gyimes Krisztina (Halmainé Mészáros Éva) és a Hajdú Zsuzsanna-Dr. Alliqander Anna (Bene László) egységek alkotnak.

 

Érdekesség, hogy a szegedi evezőspálya átépítési munkálatai miatt idén rendhagyó módon a „Szegedi nemzetközi versenyt” is a Velencei-tavi evezőspályán rendezik két hét múlva, ahol a kishajós résztvevők már csapathajóban mérik össze tudásukat, a remélhetőleg minél népesebb nemzetközi mezőnyben.

2011. április 14.

MESZ-sajtó