Skip to main content

A téli időszak „sportcsarnoki” ergométeres megmérettetései után hajóba ülnek az evezősök, március 27-én Csepelen kerül megrendezésre a vízi évadnyitó, a Tavaszi Hosszútávú Verseny. A szezonkezdő viadalra 20 egyesület lapáthúzóit várják. 

A Magyar Evezős Szövetség által rendezendő versenyt 6 kilométeresre írták ki, a Gubacsi hídnál kiépített rajt-cél területtől három kilométerre lesz a Kvassay zsilipnél kialakított forduló. Az eseményre a nevezések alapján 20 klub evezőseinek érkezése várható. A versenyen felnőtt és utánpótlás – serdülők és ifik – kategóriákban összesen 9 versenyszámban hirdetnek győztest. Komoly mezőnyt várnak a szervezők, a legnépesebbeket kiemelve a felnőtt férfi egypárban 50, az ifjúságiaknál 46 induló nevezett.

– Ez lesz az első idei vízi versenyünk, mely a szárazföldi felkészülés után képet ad a télen elvégzett munkáról. Amolyan szezon eleji vízi felmérés, mely a későbbi válogatottság szempontjából is fontos lehet. Az igazi versenyek azonban később jönnek, április 17-én a kishajós válogató, tájékozódó versenyre, május 1-jén és 2-án pedig a szegedi nemzetközi válogatóra kerül sor, ahol már a speciális hajóegységek kialakítása lesz a cél – tájékoztatott Ficsor László szövetségi kapitány.

A március 27-ei Tavaszi Hosszútávú Verseny első futamának rajtjára szombaton fél-tizenegykor kerül majd sor. 
 

Budapest, 2010. március 25.

Vasvári Ferenc