Skip to main content

Hatodik helyen zárt a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes egység – Vermes Péter és Bártfai Péter (Győri Vízügy SEK), edzőjük: Kiss László – a ma megrendezett döntőben.

 

A fiataloknak a felkészülés során több sérüléssel is meg kellett küzdeniük, de ez egyáltalán nem érződött eddigi versenyzésükön, remek szerepléssel jutottak a döntőbe, ahol végül a hatodik helyen értek célba.

Férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyesünk – Vallyon Bence, Novák Edvin (Szolnoki Főiskola Tisza Evezős Egylet SI) Forrai Dávid (EDF-Démász Bajai SVSC), Krepesics Péter (Csepel EK) edzőjük: Molnár Dezső – nagyon lendületesen evezve, szép versenyben utasította maga mögé az amerikai, kanadai és holland csapatokat és harmadik helyével továbbjutott a holnapi döntőbe.

Férfi könnyűsúlyú egységünk – Matyasowszki Dániel, Pozsár Bence (EDF Szeged Vizisport Egyesület) edzőjük: Szierer János – kicsit talán gyengébben kapta el középfutamában a rajtot, mint szerette volna, ezzel némi hátrányra tett szert, amelyet a táv közepére sikerült ledolgoznia, végül a negyedik helyen ért célba, ezzel a B döntőbe került, ahol a 7-12. helyért száll vízre holnap.

Férfi egypárevezősben Széll Domonkos (Csepel EK) edzője: Bene László hatodik helyen ért célba a középfutamban, ezzel a holnapi B döntőbe került, ahol szintén a 7-12. helyért versenyez a továbbiakban.

Ugyancsak B döntős helyezést ért el Gyimes Krisztina női egypárevezősben, miután hatodik helyen ért célba a középfutamában.

Női kétpárevezősben Sáska Beáta (Budapest Evezős Egylet) és Tóth Evelyn (Csepel EK) egyelőre elmarad a tavaly nyújtott formájától, mivel a reményfutamában a hatodik helyet szerezte meg, így ők is a holnapi B döntőben versenyeznek a 7-10. helyért.

Két egységünk a C döntőkben fejezte be az U23-as világbajnokságon való szereplését:
Bálint Sára (EDF Szeged Vizisport Egyesület) edzője: Szierer János könnyűsúlyú egypárevezősben fantasztikus versenyzéssel, tudatos pályafelépítéssel és remek hajrával utasította maga mögé a futam résztvevőit és ért elsőként a célba, ezzel összesítésben a 13. helyet szerezte meg.

Férfi kétpárevezősünk Csankó Péter (Velencei-tavi VSI) és Rókus Zorán (EDF Démász Bajai SVSC) edzőjük: Bartos Nándor hatalmas fölénnyel nyerte a mai C döntőt, ezzel összesítésben a 13. helyen végzett.

Az u23 világbajnokság zárónapján négy egységünk száll vízre:

9:48 – női kétpárevezős – Tóth Evelyn és Sáska Beáta

10:06 – férfi könnyűsúlyú kétpárevezős – Matyasowszki Dániel és Pozsár Bence

10:30 – női egypárevezős – Gyimes Krisztina

12.00 – férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes – Vallyon Bence, Novák Edvin, Forrai Dávid, Krpesics Péter
 

Eredmények és élő internetes közvetítés: www.worldoriwing.com; www.roei.tv

 

Ambrus Attila csapatvezető beszámolója:

Megvan a második döntős egységünk!!

Fantasztikus pályával, fiatal koruk ellenére technikai virtuozitással ezen a vízen jutott döntőbe a könnyűsúlyú négyes! Olimpiai szám! A fiúk arcára ráragadt a mosoly, nagyon boldogok voltak életük legjobb idejével (igaz viharos tolószél) de ezt ad hitet, erőt a tavalyi sikertelenebb év után!

A könnyű dubló már nem volt ilyen szerencsés, negyedik hellyel nem kvalifikálták magukat az A döntőbe! Futamgyőztesként a legjobb pályát kellett volna kapni a német egységgel, ami akkor a rendezők szerint a 4-5-ös volt, de mint az egész nap alatt beigazolódott a 6-os pálya volt a nyerő. A spanyolok a 6-os pályán olyan előnyt szereztek, amit a 4-esről nem lehetett behozni. Igaz a sógorok a 3-as pályán is előttük végeztek. Holnap az Angol csapattal újra versenyezhet a B döntő győzelemért!

Két szkiffesünk már teljesítette a célt a döntőbe jutással, sajtos az időjárásnak köszönhetően a meglepetésre semmi esély nem volt.Mindkettőjüknél eredmény lenne a B döntő középén végezni.

Megtartották a nem olimpiai számok döntőit is igaz az egész napot összezsúfolták, átszervezték, tartva egy délutáni felhőszakadástól!

A középfutamok 6 percenként a döntők 12 percenként követték egymást.

A nyolc döntőben a peror révén voltunk érintve és mint említettem a pálya újrasorsolás miatt szinte esélytelen volt az 1-2-es pályáról beleszólni az előkelőbb helyezésekbe. De kitettek magukért, végigküzdötték a pályát és szuper elégedettek lehetnek a négy lehúzott pályával, köszönjük fiúk! Szinte biztos vagyok abba, hogy is kaptak akkora önbizalmat, hitet a munkához, hogy jövőre még fényesebb eredményekkel rukkolnak majd elő!

C döntőseink a 6-os pályáról rajtolva, szép evezéssel, már megnyugodva, nagy versenyben nyertek! A fiúk kicsit megilletődtek a középfutamban, de Saci a végére várakozáson felül teljesített!