Skip to main content

A vasárnap délelőtti órákban az elődöntőkkel folytatódtak a küzdelmek a kruszwicai Ifjúsági Európa-bajnokságon.

A magyarok vasárnapi szereplését férfi egypárevezősben Mózes Márk nyitotta, aki az ötödik helyen zárt az elődöntőben, így két órával később a B döntőben volt érdekelt, ahol a negyedik helyen végzett, azaz összesítésben a 10. helyet szerezte meg.

Női egypárban Rádai Biankára vasárnap csak egy pálya várt, amelyet óriási magabiztossággal oldott meg. Bianka óriási előnnyel húzta be az első helyet a B döntőben, a mögötte célba érő svájci is tíz másodpercet kapott tőle! A győri lány összesítésben a 7. helyen zárt.

Női kétpárevezősben Demkó Janka, és Nagy Zsófia párosa kora délelőtt az elődöntőben a románok mögött, és a horvátok előtt a második helyen ért célba, így a legjobb hat közé jutott! A lányok 14:13 órakor éremért küzdenek az A döntőben!

Férfi kétpárunknak sajnos nem sikerült az A döntőbe jutás, viszont hatalmasat mentek a fiúk a B döntőben! Hajdú Márton, és Hajdú Zsigmond a kora délelőtti elődöntőben a negyedik lett, így a B döntőbe került. Ott a srácok óriásit csatáztak az első helyért a lengyelekkel, miközben a finisben a spanyol egység támadását vissza kellett verniük. A mieink nyolc tizedmásodperc hátránnyal jöttek be a második helyen a lengyel csapat mögött, és négy századdal (!) a spanyolok előtt. Márton és Zsigmond összesítésben a 8. helyen zárt az Eb-n.

Női kormányos nélküli kettesünk, azaz Bagdács Szonja, és Szente Dóra 12:16 órakor rajtol az A döntőben.

Férfi négypárevezősben Daróczi Dávid, Kup Barnabás, Rigó Barnabás, és Bajári András 13:21 órakor kezdi az éremcsatát.

Élő közvetítésért klikk ide!

Hajrá magyarok!