Skip to main content

Május 10-én Brnóban versenyzett öt ország serdülő válogatottja. Az osztrákokkal kiegészült Visegrádi négyek evezősei tizenhárom számban mérték össze erejüket. Férfi egypárevezősben, valamint női, és férfi kettesben sikerült aranyérmet szereznünk. Az összesített pontversenyben a harmadik helyen zártunk. A férfiaknál a második, a nőknél a negyedik hellyel tértünk haza.

Férfi egypárevezősben magabiztos győzelmet aratott Kup Barnabás (edző: Pergel László), aki tizenhét másodperces (!) előnnyel jött be a második helyen záró lengyel szkiffes előtt.

Fotók: Szlovák Bence/Magyar Evezős Szövetség

A Mezősi Márton, Makai Samu (edző: Nagy Gábor) összetételű férfi kormányos nélküli kettesünk ádáz csatában hódította el az aranyérmet Brnóban. A srácoknak 37 ezredmásodperccel sikerült megelőzniük az osztrák vetélytársat.

Női kormányos nélküli kettesben a Tarlós Dóra, Tumpek Flóra (edző: Biró-Lakó Szandra) összetételű egységünk a cseh és az osztrák perorral vívott nagyot, és végül aranyérmet szerzett!

Női kormányos nélküli négyesünk is dobogóra állhatott, miután a Kovács Adél, Szabó Árnika, Németh Lea Sára, Mózes Mira Glória (edző: Biró-Lakó Szandra) összetételű egységünk a csehek, és az osztrákok mögött magabiztosan a harmadik helyen ért célba.

Ugyancsak a dobogó harmadik fokán zárt férfi kormányos nélküli négyesünk. Dabup Benjamin, Moór Ádám, Varga Milán László, és Pálmai Kornél (edző: Molnár Dezső) az osztrák, és a cseh csapattal harcolt óriásit.

Női nyolcasunk szintén a harmadik helyen végzett. Tarlós Dóra, Tumpek Flóra, Cseh Eszter, Csókás Kíra Virág, Kovács Adél, Szabó Árnika, Németh Lea Sára, Mózes Mira Glória, és a kormányos Vörös Ramóna Dóra (edző: Biró-Lakó Szandra) a cseh, és az osztrák csapat mögött ért célba.

Férfi nyolcasunk is a harmadik helyen ért célba. Dabup Benjamin, Moór Ádám, Varga Milán László, Pálmai Kornél, Vámos György, Kaluber Zénó, Mezősi Márton, Makai Samu, és a kormányos Jakabovits Dániel (edző: Nagy Gábor) az osztrák, és cseh csapat mögött zárt.

Női négypárevezősben Szögi Kata, Kéri Nóra Lili, Strochmayer Maja, és Kovács Csilla (edző: Biró-Lakó Szandra) a negyedik helyen ért célba.

Női, illetve férfi kétpárunk, azaz Cseh Eszter, és Csókás Kíra Virág (edző: Dani Zsolt), illetve Polónyi Ádám, és Kaluber Zénó (Pergel László) egyaránt a negyedik helyen zárt.

Női egypárevezősben Krug Dóra (edző: Halmainé Mészáros Éva) a negyedik helyen ért célba.

Férfi négypárban ifj. Vámos György, Makkos András, Varga Benedek, és Miklós Máté (edző: Nagy Gábor) nagy csatában, négy tizedmásodperccel az előttük végző lengyel csapat mögött az ötödik lett.

Férfi kormányos négyesben Orbán Benedek, Rékási Márton Csutak Vince Apor, Gáti Benjamin, és a kormányos Kühne Hunor (edző: Bóka Örs) a negyedik helyen zárt.

Az ifj. Pergel László utánpótlás szövetségi kapitány vezette magyar csapat az összesített pontversenyben a harmadik helyen zárt. Férfi értékelésben a második, nőiben a negyedik hely jutott a mieinknek.

Mindenkinek gratulálunk!

A pontverseny végeredménye:

 1. Ausztria 51 pont
 2. Csehország 41 pont
 3. MAGYARORSZÁG 32 pont
 4. Lengyelország 27 pont
 5. Szlovákia 5 pont

A férfi pontverseny végeredménye:

 1. Ausztria 30 pont
 2. MAGYARORSZÁG 19 pont
 3. Csehország 19 pont
 4. Lengyelország 13 pont
 5. Szlovákia 5 pont

A női pontverseny végeredménye:

 1. Csehország 22 pont
 2. Ausztria 21 pont
 3. Lengyelország 14 pont
 4. MAGYARORSZÁG 13 pont
 5. Szlovákia 2 pont

Részletes eredményekért klikk ide!