Skip to main content

Női négyesünk kétszer állhatott dobogóra, de férfi négyesünk is szerzett egy harmadik helyet a nemzetközi korosztályos versenyen Amszterdamban. Valamennyi egységünk mindkét napon kiharcolta a döntőbe jutást.

Már az első nap is ígéretes volt Amszterdamban! A Bagdács Szonja, Szente Dóra, Szabó Dorka, Szabó Blanka összeállítású négyes az előfutamban is jól ment, hisz a britek mögött a második helyen jutott a legjobb hat közé. Polivka Dóra tanítványai a fináléban szinte végig a negyedik helyen haladtak, az utolsó 500 méteren pedig felküzdötték magukat a harmadik helyre, így dobogóra állhattak a Jeunesse Kupa első napján.

Daróczi Dávid egypárevezősben az előfutamban a harmadik helyről jutott tovább az legjobb hat közé, majd a fináléban a negyedik helyen végzett.

Kétpárevezősben a Boros Áron, Demkó Mátyás kettős magabiztosan jutott a döntőbe, ahol óriásit vívtk az ír dublóval, és végül a negyedik helyen értek célba.

A Hajdú Márton, Pálka Bálint, Tóth Rómeó, Gasztonyi Barnabás összetételű négyesünk is kiharcolta a döntőbe jutást, és az ötödik helyen ért célba a döntőben.

Vasárnap két éremnek is örülhettünk, a lányok dupláztak, és a fiú négyes is felnőtt a feladathoz.

A Hajdú Márton, Pálka Bálint, Tóth Rómeó, Gasztonyi Barnabás összetételű csapatunk óriási csatában szerezte meg a bronzérmet. Dani Zsolt tanítványai végig nagyot küzdöttek a holland négyessel, és egy remek hajrával behúzták a bronzérmet.

Gratulálunk a fiúknak, és edzőjüknek Dani Zsoltnak!

A női négyes megismételte szombati teljesítményét! A Bagdács Szonja, Szente Dóra, Szabó Dorka, Szabó Blanka alkotta négyes magabiztosan szerzett ismét bronzérmet.

Gratulálunk a lányoknak, és edzőjüknek Polivka Dórának!

Daróczi Dávid egypárban vasárnap is döntőbe jutott, ahol a hatodik helyen ért célba.

Gratulálunk Dávidnak, és edzőjének Tevesz Lászlónak!

Kétpárevezősben Boros Áron, és Demkó Mátyás szintén bejutott a döntőbe. A Sehr Miklós Balázs által felkészített csapat a negyedik helyen zárt.

Gratulálunk a fiúknak, és edzőjüknek Sehr Miklós Balázsnak!

A Jeunesse Kupát három bronzéremmel zárta a magyar küldöttség.