Skip to main content
2014. augusztus 30. - 11:52

Harmadik helyek az amszterdami Világbajnokságon

 A magyarok számára véget ért az amszterdami Felnőtt Világbajnokság, hiszen ma az utolsó két egységünk is befejezte a versenyzést. Mindkét hajó a „D” döntőkben volt érdekelt.

 

Szombat reggel a normál súlyú kétpárevezősök „D” döntőjében Pétervári-Molnár Bendegúz és Papp Gergely húzott. A fiatal egység ismét nagyon erősen kezdett, és egészen 1000 méterig vezető pozícióban haladt. Ezután az osztrák és az amerikai csapat is erősebb harmadik 500 métert teljesített, mint a magyar egység, amely végül a harmadik helyen értek be a célba. Ez azt jelenti, hogy a BEE párosa összesítésben a 21. helyet szerezte meg. Edzőjük: Molnár Zoltán

 

Eredmények „D” döntő: 1. AUT (6:23.74), 2. USA (6:25.56), 3. HUN (6:26.45), 4. RUS (6:26.54), LAT (6:39.70)

 

Gyimes Krisztina volt az utolsó, aki ma „D” döntőt húzott. A DNHE versenyzője 1500 métering a negyedik helyen haladt, majd az utolsó 500 méteren Krisztina hatalmas hajrát nyitott, amelynek köszönhetően a legjobb negyedik 500 métert teljesítette a futamában, illetve feljött egészen a harmadik helyig. Ezzel az eredménnyel összesítettben a 21. helyen végzett. (Edzője: Halmainé Mészáros Éva)

 

Eredmények „D” döntő: 1. LAT (7:39.16), 2. ZIM (7:43.50), 3. HUN (7:46.41), 4. BLR (7:48.58), 5. NOR (8:00.34)

 

A tegnapi napon a Simon Béla – Juhász Adrián a normál súlyú kormányos nélküli kettesek között a 13. helyen zárt, a Csepregi Gábor – Galambos Péter a könnyűsúlyú kétpárevezősök között 17. lett, Matyasovszki Dániel pedig a maga 11. helyével a könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében a magyar csapat legsikeresebb egysége lett.

 

Az amszterdami Felnőtt Világbajnokságon a Nemzetközi Evezős Szövetségnek három fotós készít fényképeket (amelyeket a www.worldrowing.com, illetve https://www.facebook.com/WorldRowing?fref=ts oldalakon tesznek közzé), és örömhír, hogy az egyikük egy magyar fiú, méghozzá Czucz Bálint, aki idén nyáron a Magyar Evezős Szövetség hivatalos fotósa volt. Ezelőtt a FISA-nak még nem volt magyar származású fotósa, így nagy eredmény, hogy Bálint több képét is felhasználták már a Felnőtt Világbajnokság során. Czucz Bálint képeit már a MESZ oldalán is többször közzétettük (Galéria), továbbá a MESZ hivatalos Facebook oldalán is megtalálhatóak.

 

A holland fővárosban szombat délután folytatódnak az A és B döntők, továbbá a legnagyobb érdeklődést keltő versenyszámok döntőit a szokásoknak megfelelően az esemény utolsó napján, tehát vasárnap láthatjuk majd.

 

Gratulálunk a magyar csapatnak!

 -SB-