Skip to main content

Egy héttel megelőzve a magyar bajnokságot, 2018. február 17- 18. napján zajlik majd az első hivatalos Ergométeres Világbajnokság a virginiai állambeli Alexandriában (USA).

A rangos világversenyen hazánkat népes csapat képviseli: a Pénzügyőr Sportegyesület versenyzői közül Juhász Adrián és Simon Béla, illetve a Tisza Evezős Egylet tagja, Szabó Márton a 2000 méteres távon állnak rajthoz, míg a szintén Pénzügyőr SE-t erősítő Bogár Zoltán 500 méteren méretteti meg magát.
A fiúk az egyéni futamok mellett részt vesznek a 2000 méteres csapatversenyen is.

Para versenyzőink is ma indulnak útnak a versenyre, rajthoz áll:
Nagy Ráhel, Polyák Norbert, Tóth Balázs és Pető Zsolt.

Az evezősök téli kiegészítő edzésformájaként számon tartott ergométer világszerte egyre elterjedtebb, ma már a különböző fitnesz termek, rehabilitációs intézetek, iskolák, egyetemek, CrossFit versenyek nélkülözhetetlen kelléke.
Az alexandriai verseny – amely magában foglalja a Világbajnokságot és az ERGSprint elnevezésű sporteseményt is – nem titkolt célja az ergométeres sportág további népszerűsítése.

Adrián, Béla, Márton és Zoltán versenyen való indulásához támogatást nyújtott a Pénzügyőr Sportegyesület, az East Milk Kft. (www.eastmilk.hu), a UNIQUEGLASS (www.uniqueglass.hu) és a Hungarian Trade and Cultural Center.

CsatolmányMéret
Image icon PSE-TiszaEE csapata134.45 KB