Skip to main content

Hajdú Zsuzsanna (Csepel Evezős Klub, edzője: Bene László) negyedik helyen ért célba a női könnyűsúlyú egypárevezősök középfutamában a Bledben zajló kvalifikációs evezős világbajnokságon. Lengyel Mónika az adaptívok között a 11. helyen zárta a vébét.

Lengyel Mónika (Arrabona Evezős Klub – edző Székely István) délelőtt a női adaptív egypárevezős versenyszámban ötödik helyen ért célba a szám “B” döntőjében, ezzel összesítésben a 11. helyen végzett a világbajnokságon.
A versenyszám legjobb nyolc helyezett egysége szerzett nemzetének paralimpiai kvótát a bledi vébén. Kvótaszerzésre Mónikának is van még esélye a jövő májusban Belgrádban megrendezésre kerülő paralimpiai pótkvalifikációs versenyen.

Hajdú Zsuzsanna (Csepel Evezős Klub, edzője: Bene László) negyedik helyen ért célba a női könnyűsúlyú egypárevezősök középfutamában. Zsuzsa jó pályafelépítéssel és remek hajrával a kanadai hölggyel fej-fej mellett haladt sokáig, ám a célba 20 századdal a kanadai hajó mögött ért be.

Ezzel a B döntőben a 7-12. helyért harcol majd a továbbiakban.

“Egész idényben könnyűsúlyú kétpárevezősben készültünk Zsuzsival (dr. Alliquander Annával – DNHE – még indultak Luzernben), néhány hete koncentrálunk csak az egypárevezősre, miután a MESZ úgy ítélte meg, hogy nincs relális esély az olimpiai kvalifikációra. Zsuzsi igen közel volt a döntőbe kerüléshez, ami nagy öröm számomra.” mondta Bene László, Hajdú Zsuzsanna edzője.

 

Holnapi Startlista >>>

Pénteken érdekelt csapataink:

9:43-kor Hajdú Zsazsanna – B – döntő
10:53-kor Simon-Juhász A/B középdöntő
15:30-kor Varga-Galambos C/D középdöntő
15:42-kor Herman-Elekes – D – döntő