Skip to main content

Március 16-án a 32. gr. Széchenyi István emlékverseny és 12. Nemzetközi Budapest Kupa révén rajzottak ki az evezősök a Duna fővárosi szakaszára. Számos magyar győzelemnek örülhettünk!

Budapest Cup Regatta 2024

A verseny a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, és a Budapesti Evezősszövetség, valamint a Magyar Evezős Szövetség támogatásával valósult meg. Több mint nyolc ország, több mint hatszáz evezőse vett részt az évadnyitón, amely a nyolcasok számára egyben a három állomásból álló – a Budapest után Bécsben folytatódó, majd Zágrábban záruló – nemzetközi Capital Cup első állomása is volt.

Az evezős “tavaszi kikeleten” számos hazai és külföldi egység állt rajthoz. A Szent 23. János pápa parkban remek volt a hangulat!  A 3600 méteres táv az Óbudai-sziget északi csücskétől indult és a sziget menti Duna-ágat követte, majd a budai Görzenál magasságában ért véget. 

A szervezők idén is fontosnak tartották hogy lehetőséget biztosítsanak a fogyatékkal élő sportolóknak a közös testmozgásra, ezért ezúttal is sor került a „Plusz egy kromoszóma” sprint evezős ergométeres futamra, amelyben a Down Alapítványtól érkező fiatalok vettek részt.

Az esemény hivatalos honlapja: https://bpcupregatta.com/

A versenyen készült fotókat az esemény közösségi oldalán találhatók:

https://www.facebook.com/BudapestCupRegatta

A verseny részletes eredményei hajónemenként

A verseny részletes eredményei kategóriánként