Skip to main content
2012. szeptember 27. - 09:38

gróf Széchenyi István Evezős Díszfelvonulás Balatonfüreden

A magyar evezős sport megalapítása gróf Széchenyi István nevéhez fűződik, ennek a kezdeményezésnek és a balatoni evezés múltjának állított emléket a Balatoni Kajak-kenu, Evezős és Vitorlás SE a „gróf Széchenyi István Evezős Díszfelvonulással”, mely 2012. szeptember 23-án Balatonfüreden, a Romantikus Reformkor rendezvény keretén belül került megrendezésre.

Az evezős Díszfelvonulást Dr. gróf Bethlen István nyitotta meg a Vitorlás téren, és egyben a megemlékezés koszorúját helyezte el a Balaton vízén. A felvonuláson a Balatoni Kajak-kenu, Evezős és Vitorlás SE, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet és a Külker Evezős Klub evezősei vettek részt.

A vízi eseményt egy baráti beszélgetés követte a Vitorlás étteremben, melynek meghívott díszvendége, a négyszeres Európa-bajnok, Pap Kornélia betegség miatt sajnos nem tudott részt venni, de így is jó hangulatú egy órát töltöttek el az érdeklődők, a balatoni egyesület tagjai, a városi érdeklődők.

Szántó Éva, MESZ alelnök az evezés történetéről, jelenéről, hazai és nemzetközi vonatkozásairól adott rövid áttekintést, Dr. Domonkos Anna, aki háromszor volt Eb-n bronzérmes, pedig szívhez szóló ajánlással mutatta be Pap Kornélia „Vizek szabadja lettem” c. könyvét.

A kora őszi napsütésben zajló eseménysorozatot gulyásparti zárta a Balatoni Kajak-kenu, Evezős és Vitorlás SE bázisán a Hajógyár étteremben.
Az esemény megszervezéséért külön köszönet a Robinson Toursnak, személy szerint Jakócs Ildikónak, Vida-Kovács Katának, és nem utolsó sorban az egyesület edzőjének, Házi Zsuzsannának