Skip to main content

A festői Bledi-tavon az előfutamban és a reményfutamban is technikai problémákkal küszködő Galambos Péter saját hajójában visszaülve ellenállhatatlanul versenyzett, Pétervári-Molnár Bendegúz viszont vasárnap reggelre megbetegedett, így nem tudott rajthoz állni a B döntőben. Bertus Kitti, és Fehérvári Eszter egyaránt a 12. helyen zárt, a Juhász-Simon kettős a 14., a Szabó-Bácskai páros a 17. lett az Európa-bajnokságon. Jövőre Szegeden kerül sor az Eb-re!

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

A korábban technikai problémákkal küszködő Galambos Péter magabiztosan megnyerte a könnyűsúlyú egypárevezősök B döntőjét. Rapcsák Károly tanítványa saját hajójával rajt-cél győzelmet aratott és összesítésben a 7. helyen zárt az Eb-n.

Gratulálunk Petinek, és edzőjének Rapcsák Károlynak! Peti a rendkívüli helyzetet is igazi sportemberként viselte, és becsülettel helytállt.

Pétervári-Molnár Bendegúz sajnos megbetegedett, és nem tudott rajthoz a normálsúlyú egypárak B döntőjében. Molnár Zoltán tanítványa a 12. helyen zárt Bledben.

Bertus Kitti szintén normálsúlyú szkiffben a B döntőben a 6. helyen ért célba, Lőrincz Attila tanítványa a 12. helyen végzett.

Fehérvári Eszter könnyűsúlyú egypárban szintén a B döntőben volt érdekelt. Alföldi Zoltán tanítványa a 6. helyen ért célba, összesítésben a 12. helyen végzett első felnőtt Európa-bajnokságán.

A Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettesünk nagy hajrával a C döntő 2. helyén végzett. Molnár Dezső csapata így összesítésben a 14. helyen zárt.

Szabó Márton, és Bácskai Máté, azaz Simon Tamás kétpárevezős csapata a C döntő 17. helyén zárt.

Ünnepélyes, egyben felemelő pillanattal zárult a bledi Európa-bajnokság. A jövő évi Eb, és kontinentális olimpiai kvalifikációs regatta házigazdájaként Cseh Ottó, a MESZ elnöke, és Pignitzky Borbála főtitkár átvette az Európai Evezős Szövetség zászlaját.