Skip to main content
Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club) aranyérmet szerzett a müncheni világkupán. A férfi könnyűsúlyú egypárevezősben ma délelőtt a középfutamban takarékos üzemmódban evezve, második helyen jutott be a délutáni döntőbe.
 A döntőben viszont begyújtotta a rakétákat, és maga mögé utasította vetélytársait, köztük a szám tavalyi világbajnokát, az új-zélandi Duncan Grant-et. “Nagyon boldog vagyok! Nagyon nehéz volt, de jól sikerült a pálya, különösen a 2000 méteres táv második fele.” – nyilatkozta mosolyogva Peti a győzelem után. Peti edzője, Rapcsák Károly – akinek versenyzői már több alkalommal jutottak a világbajnoki dobogó legfelső fokára – elmondása szerint tanítványa hihetetlen tudatossággal edz és versenyez, minden apró részletre odafigyelve készül a megmérettetésekre.
A kétpárevezősben versenyző könnyűsúlyú Rácz Róbert Bence – Varga Tamás kettős ma nem volt elég gyors a fináléba kerüléshez. Középfutamukban elért hatodik hely a “B” döntőben való indulásra jogosítja őket. Ugyancsak “B” döntőbe jutott a férfi kormányos nélküli kettesben Juhász Adrián és Simon Béla, valamint a női könnyűsúlyú kétpárevezősben dr. Alliquander Anna és Hajdú Zsuzsanna.
Szabó Katalin a női egypárevezősök “C” döntőjében negyedik, míg a Szekér László – Széll Domonkos összeállítású kétpárevezős a “C” döntő hatodik helyét szerezte meg.
Részletes eredmények: www.worldrowing.com

Képek: https://hunrowing.hu/category/galeria/verseny/vilagkupa-munchen-2010