Skip to main content

A plovdivi Világkupán a könnyűsúlyú egypárevezősök szombati döntőjében Galambos Péter kirobbanó formát mutatott! A váci evezős az előfutamhoz hasonlóan a 2000 méteres táv legelején élre állt, és magabiztos fölénnyel vezetett. Az utolsó szakaszon a második helyen haladó lengyel Milovszki, és a horvát Radonic megpróbált felzárkózni, de Peti még a hajrában is megtartotta 6,5 másodperces előnyét, és egy bámulatos verseny végén elsőként haladt át a célvonalon.

Szívből gratulálunk Petinek és edzőjének, Rapcsák Károlynak a szenzációs eredményhez!

Tamás Bence harmadik lett a könnyűsúlyú egypárevezősök B döntőjében, ezzel a kilencedik helyen zárta a plovdivi Világkupát.

Ács Kristóf és Bácskai Máté, azaz a váci kétpárevezős egység kivívta a szereplést a vasárnapi döntőben! Rendkívül magabiztosan versenyezve végig a harmadik pozícióban haladtak, és egy jól felépített pályával, a két kínai egység mögött célba érve kiharcolták a részvételt a fináléban.
Ugyanebben a versenyszámban Pétervári-Molnár Bendegúz és Juhász Adrián stabil versenyzéssel az ötödik helyet megszerezve B döntőbe jutott.

A Preil Vivien és Gadányi Zoltána alkotta női normálsúlyú kétpárevezősünk is ott lesz a Világkupa döntőjében! A lányok a ma reggel rendezett reményfutamában kezdetben a mezőny végén haladtak az ötödik helyen, ám egy rendkívül jól időzített hajrával az utolsó háromszáz méteren könnyedén utolérték és megelőzték a szomszéd pályán versenyző japán egységet, így Vivien és Zoltána kivívta a legjobb hat közé jutást!

Szabó Bence és Furkó Kálmán negyedikként haladt át a célvonalon a normálsúlyú kettesek reményfutamában, így a B döntőben folytathatják.

Polivka Dóra és Krémer Eszter ötödik lett a női normálsúlyú kettesek reményfutamában, így szintén a B döntőbe jutottak.

A legfrissebb hírek, fényképek, aktualitások megtalálhatók a Magyar Evezős Szövetség hivatalos facebook-oldalán.