Skip to main content

Az ifjúsági és felnőtt világbajnokságon Galambos Péter (Vác Városi Evezős Klub – edzője: Rapcsák Károly) fantasztikus, esélyeshez illő versenyzéssel második helyen ért célba, ezzel ezüstérmet szerzett a könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében. Péter az idei világkupákon két ezüstérmet szerzett, a mostani világbajnokságon futamgyőzelmekkel és a középfutamban szerzett második helyével jutott a döntőbe, ahol legnagyobb ellenfele a dán Stephansen volt, de Péter az olasz fiatalembert szerette volna mindenképpen megelőzni – és természetesen érmet szerezni.

Péter erősen kezdett és erősen is fejezte be: „Nagyon jól sikerült az első és az utolsó 500 méter. Féltávnál kinéztem és láttam, hogy mind a hat egység hajóhosszon belül van. Szerencsére volt erőm a finisre is. Nagyon kemény és jó verseny volt. Mindenképpen érmet szerettem volna nyerni és az ezüstéremmel igazán elégedett lehetek” –mondta.

A Csányi Péter, Vancsura Bendegúz (Bajai SSC) – edzőjük: Bartos Nándor – összeállítású ifjúsági kormányos nélküli kettes remekül versenyzett a világbajnokság alatt. Tavaly ők a B döntőben végeztek, idén sikerült a döntőbe kerülni. Sajnos nem tudták kievezni a bennük lévő legjobb formát, de remekül versenyeztek és a hatodik helyezést szerezték meg.
 
A Bácskai Dominika, Kurdi Laura (Vác Városi EC) – edzőjük: Mácsik Miklós – összeállítású ifjúsági kétpárevezős egység szintén fantasztikus teljesítményt nyújtott és a litván, román és német csapat mögött a negyedik helyen értek célba.
 
A kilenc résztvevő magyar egység közül négy csapatunk végzett a döntőben, ami az ifjúsági versenyzők teljesítményét nézve bíztató a riói olimpiára előre tekintve.