Skip to main content
2017. május 29. - 09:54

GALAMBOS PÉTER EURÓPA-BAJNOKI EZÜSTÉRMES!

Az ifjúsági EB végeztével az elmúlt hétvégén a felnőtt mezőny számára rendezték meg az Európa Bajnokságot a csehországi Racice-ben. A verseny nagy ugrást jelent a belgrádi világkupához képest, mind a nevezők létszámát, mind a mezőny erősségét tekintve. Számos nagyobb evezős nemzet, mint például a németek, olaszok és franciák számára az Európa Bajnokság jelenti az első nemzetközi megjelenést.
A kontinens tornán összesen 34 ország összesen 532 versenyzője állt  rajthoz.

Az férfi könnyűsúlyú egypárevezősök elképesztően erős döntőjében óriási csata alakult ki az első négy versenyző között, már a 2000 méteres táv legelejétől kezdve. Peti fél hajóhosszal lemaradva az élen haladó svájci versenyzőtől 1500 méterig harmadik helyen evezett. Rendkívül erősen hajrázott a teljes mezőny, de Peti nem hagyta magát, az utolsó 500 méteren “beindította a rakétákat” és a norvég versenyzőt megelőzve zárkózott fel csapásról csapásra. Az utolsó 250 méteren négy egység fej-fej mellett küzdött az érmekért, és csak a célfotó tudott dönteni a helyezésekről. 

Galambos Péter végül tehát a svájci versenyző mögött mindössze 13 századmásodperccel ért célba, hat századdal megelőzve belga versenytársát. így a három héttel ezelőtti világkupa dobogósait láthattuk újra a pódiumon, egy még komolyabb csatát követően. 

Szívből gratulálunk Petinek és edzőjének, Rapcsák Károlynak!!!
-CB-

CsatolmányMéret
Image icon Galambos Péter28.09 KB