Skip to main content

A zágrábi Világkupa reményfutamain négy egységünk volt érdekelt péntek délután. A magyarok közül elsőként Szigeti Roland állt rajthoz, aki egy jól felépített pályával, és egy erős második 1000 méterrel le tudta előzni szlovén versenytársát, így negyedik helyen bejutott a döntőbe!

Így tehát szombaton 12:46-kor két magyar egység is szerepel a könnyűsúlyú egypárevezősök fináléjában Galambos Péter és Szigeti Roland személyében. Gratulálunk!

Ács Kristóf a normálsúlyú szkiffek reményfutamában versenyzett, ahol ötödikként haladt át a célvonalon, így a szombaton 10:30-kor megrendezésre kerülő ‘C’ döntőbe jutott.

Ugyanebben a versenyszámban, a következő reményfutamban Pétervári-Molnár Bendegúz bejutott a legjobb 12 közé, miután 2. helyen ért célba. Középfutamát szombaton 10:10-től követhetjük élő közvetítésen keresztül.

Juhász Tamás és Koncsik Dominik összeállítású normálsúlyú kettesünk remekül teljesít első felnőtt versenyén. Az egység szorosan a mezőnyre tapadva haladt reményfutamában, pár másodpercre a továbbjutást érő negyedik pozícióban haladó törököktől. Végül a legjobb 6 közé jutás sajnos nem lett meg a magyar párosnak, a hajrá utána az ötödik helyet tudták megcsípni, így szombaton 10:35-kor szurkolhatunk nekik a B döntőben!

Szombaton élő videóközvetítés lesz a verseny honlapján, így mindenki nyomon tudja követni a magyar csapat szereplését. Szurkoljunk közösen evezőseinknek Zágrábban!

HAJRÁ MAGYAROK!