Skip to main content

Az evezősök világkupa-sorozatának első, zágrábi állomásán Galambos Péter magabiztos versenyzéssel bronzérmet nyert könnyűsúlyú egypárevezősben. Férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz, a kormányos nélküli ketteseknél a Juhász Adrián, Simon Béla kettős, kétpárban az Ujhelyi Mihály, Szklenka Bence duó, női egypárban pedig Bertus Kitti a B döntőben lesz érdekelt a vasárnapi zárónapon.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

A 36 éves Galambos Péter idén a nemzetközi mezőnyben visszatért saját “vadászterületére” a könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyéhez. Rapcsák Károly tanítványa a pénteki előfutamból magabiztosan jutott tovább a mai döntőbe.

A fináléban az MTK Budapest versenyzője stabilan haladt a mezőny elejével, majd féltávnál a harmadik helyre szorult. A szlovén Rajko Hrvat és a svájci Andri Struzina az aranyért vívott, Peti pedig stabilan tartotta maga mögött üldözőit, és bronzérmet nyert.

Könnyűsúlyú egypárevezős – A döntő:

1. Rajko Hrvat (Szlovénia) 6:56.23

2. Andri Struzina (Svájc) 6:56.59

3. GALAMBOS PÉTER (MAGYARORSZÁG, MTK BUDAPEST, EDZŐ: RAPCSÁK KÁROLY) 7:00.41

4. Hin Chun Chiu (Hongkong) 7:03.34

5. Paul Ruttmann (Ausztria) 7:07.02

6. Peter Strecansky (Szlovákia) 7:07.05

Szívből gratulálunk Petinek, és edzőjének Rapcsák Károlynak!

A kormányos nélküli kettesek reményfutamában Juhász Adrián és Simon Béla kezdetben a mezőny végén haladt, de féltáv után már megelőzte a szlovén, és a hongkongi csapatatot. Molnár Dezső tanítványai remekül hajrázta, csak nagyon kicsivel maradtak le a továbbjutásról. Szereplésüket a B döntőben fejezhetik be.

Pétervári-Molnár Bendegúz az elődöntőben állt ma rajthoz, ám nem sikerült kivívnia a legjobb hat köze jutást. Bende féltávnál feljött a negyedik helyre, majd maga mögött tartotta üldözőit, ám nem tudott lőtávolon belülre kerülni a harmadik és második helyen haladó bolgár, és dán szkiffes mögött. A német Oliver Zeidler dominált és nyert, Molnár Zoltán tanítványa a 4. lett, a B döntőbe jutott.

A kétpárevezősök reményfutamában sajnos nem termett babér a magyar egységnek. Első felnőtt nemzetközi versenyén Ujhelyi Mihály, és Szklenka Bence a 4. helyen végzett, így Molnár Zoltán tanítványai a B döntőben zárják majd szereplésüket.

Bertus Kitti az egypárevezősök reményfutamában volt érdekelt, ám Lőrincz Attila tanítványának hajója a rajtnál hínárba akadt, és nem tudott elindulni.