Skip to main content

 A dél-koreai világbajnokságról szóló tudósításunk Galambos Péter nyilatkozatával frissítve

Galambos Péter(Vác VEC) könnyűsúlyú egypárban, a második helyen végzett negyeddöntő futamában, így bejutott a legjobb tizenkettő közé. Péter óriási iramban kezdett, kétszázötven méter után tisztán, egy hajóhosszal vezetett.

A helyi műsorközlő az új-zélandi Grantre és Jonathan Kochra, a német versenyzőre hívta fel a figyelmet, a magyar fiú mellett, majd ezt mondta:

– And there was a look on Jonathan Koch’s face next to Galambos: „What’sa hell is going on?”(Olyan meglepetés látható Jonathan Koch arcán, mintha az lenne rá írva: „Mi a fene történik itt?)

A német – ezer méter után – átvette a vezetést, és nyert (7:03,20). Péter 7:04,88-cal a nap második legjobb idejét evezte. Harmadik lett az olasz Casiraghi (7:06,86)

Galambos Péter – a Vác VEC világbajnoki ezüst- és bronzérmese így értékelt a futam után:

– Kemény futamon vagyok túl. Remek rajttal indultam, nagy előnyre tettem szert, rövid időn belül. Az utazó sajnos nem volt az igazi, a német srác – ezer méter után – elrobogott mellettem, nem tudtam rá reagálni, így be kellett érnem a második hellyel. A holnapi futam lesz brutális. Négyen vagyunk a három bejutó helyre. A középfutamomban van többek közt a dán világ- és Európa-bajnok, a világ legjobb idejét birtokló francia és a tavalyi bronzérmes amerikai, aki idén U23-as vb-t nyert. Rajtuk kívül még kanadai és bolgár ellenfeleim lesznek. Nagyon kemény lesz…
 

A középdöntőket csütörtökön reggel 7:35-kor és 7:43-kor indítják.

Széll Domonkos (Csepel EK), normálsúlyú egypárban a rajt után a harmadik helyen kezdett, a brit Campbell és a svájci Roeoesli mögött. A táv első felében az indiai Singh felzárkózott, majd megelőzte Domonkost, aki végül az ötödik helyen ért célba. Nyert Campbell (7:08,70), Singh (7:14,21) és Roeoesli (7:16,33) előtt.Széll Domonkos (7:24,75) a C/D középfutamba folytathatja a versenyt, ahol eldől, hogy melyik hat versenyző jut be a C döntőbe.

Érdekesség, hogy az új-zélandi olimpiai és világbajnok Drysdale, sem jutott be a legjobb 12 közé.

A C/D középdöntőket, csütörtökön reggel 7:59-kor és 8:06-kor rendezik.

Lengyel Mónika a második (6:28,87) helyen ért célba a para-evezősök B döntőjében, így összesítésben a nyolcadik helyet szerezte meg a világbajnokságon. A futamot a dél-koreai Kim nyerte (6:13,95), harmadik az amerikai Fink (6:47,17).

Németh Szabolcs ötödik lett (5:36,22) a B fináléban, így a tizenegyedik helyen zárta a vb-t. A futamot a német Schmidt nyerte (4:58,52), a spanyol Alonso (4:59,63), a brazil De Oliveira (5:07,39) és a japán Maeda (5:19,81) előtt.