Skip to main content

A Magyar Evezős Szövetség 2022. évi Tanuló, Serdülő és Para-evezős Országos Bajnokságára és a Vidék Bajnokságra 2022. július 8-10 között kerül sor a Velence-tavi Evezőspályán. Néhány fontos információt szeretnénk megosztani veletek a helyszínnel és a versennyel kapcsolatban, amit kérünk figyelmesen olvassatok végig.

1.Időtábla, ütközések és műsorfüzet

Az időtábla és az ütközések itt elérhetőek: https://hunrowing.hu/verseny/videk-bajnoksag-tanulo-es-serdulo-evezos-orszagos-bajnoksag/

Az ütközéseket kérjük mielőbb rendezni szíveskedjetek az e-Regattában.

A műsorfüzet az előbbiek tisztázását követően kerül közzétételre.

Pótnevezésre az Országos Bajnoksághoz tartozó versenyszámok tekintetében nincs, a Vidék Bajnokság versenyszámainál van lehetőség.

A lemondásokat kérjük az Edzés és Versenyszabályzat szerint kezeljétek.

MESZ Edzés és Versenyszabályzat: https://hunrowing.hu/wp-content/uploads/2022/04/MESZ_Edzes-es-Versenyszabaly_20220401_3-oszlopos.pdf

2. Pályahasználat/Közlekedési rend/Parkolás

2022. július 7. (csütörtök), 06:00 órától lehetséges. Korábbi időpontban sem edzésre, sem hajópakolásra, sem csapatsátor állításra nem lehet a pálya területét használni.

FONTOS! A kisbuszok és a trélerek csak 2022. július 7-én és július 10-én az utolsó döntő futamot követően mehetnek be a pálya területére.

Személygépkocsival nincs lehetőség behajtani a pálya területére és a mikrobuszok tekintetében is csak a trélereket húzó mikróbuszoknak engedélyezett a fent megjelölt időpontokban.

Ezen kívül a pálya melletti félszigeten (őrzött terület)  lehet parkolni minden típusú járművel (kisbusz, vonta, személygépkocsi).

Közlekedési rend a pályán kívül az alábbi. A közlekedést irányító emberek és táblák fogják segíteni.

VÁLTOZÁS! Az eddigiektől eltérően a pályához és a parkolóhoz a Velence irányából jövő aszfaltútról korábban kell lekanyarodni a céltorony irányában/vonalában!

A képen térkép látható

Automatikusan generált leírás

4. Hajók/csapat sátrak elhelyezése

A fentiekkel összhangban, meghatározott időben (július 7., illetve július 10. utolsó döntő futam után) lehet a hajókat be és kiszállítani trélerrel a pálya területéről.

Július 7-én a trélerek lepakolását követően el kell hagyni a vontákkal a területet és a félszigetre kell parkolni.

Július 10-én az utolsó döntő futam után lehet behajtani a területre a vontákkal.

A torlódások elkerülése végett ajánljuk, hogy a már használaton kívüli hajókat leszerelést követően, folyamatosan a versenynapok alatt kézben vigyétek ki a félszigeten található utánfutókra és pakoljátok fel őket.

A hajóknak 120 db hajóállványt biztosítunk, melyeket az egyes egységeknek megfelelően, a megadott várható hajószámra kalkulálva előre kihelyezünk a területen.

Az egyes állványokon meg lesz jelölve, hogy milyen egységeket tárolhattok rajtuk.

Kérjük szépen, hogy kövessétek ezeket az utasításokat, mert 470! hajót kell elhelyeznünk a jelentősen kisebb területen, mint ami eddig rendelkezésünkre állt.

A csapat sátrakat is a kijelölt helyen lehet csak elhelyezni, kérjük ettől ne térjetek el mert szintén nagyon kevés hely áll rendelkezésre.

Térképet a területről július 5-én (kedden) küldünk.

5. Hivatalos Edzésidő/Pályarend

A Magyar Evezős Szövetség 2022. július 7. (csütörtök) 14:00 – 19:00 óra között biztosít motorcsónakos mentést, ezen kívül saját felelősségre lehet a pályát igénybe venni.

Versenynapokon a legelső futam előtt 15 perccel el kell hagyni a versenypályát, illetve az utolsó futam célba érkezését követően van lehetőség a pályát edzésre igénybe venni. Ekkor motorcsónakos biztosítás nem áll rendelkezésre, mindenki saját felelőségére használhatja a pályát.

Vizi közlekedési rend edzésidőben:

Vizi közlekedési rend a verseny alatt:

6. Versenyközpont/Mérlegelés

A céltorony mellett található sátorban.

Mérlegeléshez pótsúlynak tárcsát, súlyt stb. kérjük hozzatok magatokkal, mert homokgyűjtésre nylonzacskókat (és homokot)  illetve ásványvizes palackokat nem tudunk biztosítani.

7. Versenytanács ülés

2022. július 7. (csütörtök), 18:00 óra, lelátó

8. Megnyitó ünnepség

2022. július 8. (péntek) 12:45 órakor, a lelátó előtt, az eredményhirdetésnél.

Kérjük, hogy a résztvevő klubonként 2, az egyesület mezét viselő versenyző, az egyesületük mintájával ellátott lapáttal vegyen részt az ünnepségen.

9. Vándorserlegek

Link: https://hunrowing.hu/wp-content/uploads/2022/06/Kulondijak-vandordijak_2021-1.pdf

Kérjük díjátadó asztalhoz 2022. július 8-án (péntek) 12:45-ig leadni szíveskedjetek (vagy ezt megelőzően, július 7-én délután és július 8-én délelőtt a versenyközpontban).

10.Önkéntesek

Ismételten kérünk Benneteket, hogy segítsétek a versenyen gördülékeny lebonyolítását azzal, hogy delegáltok segítőket a verseny idejére.

Kérünk szépen Benneteket, hogy a bene.viktoria@hunrowing.hu email címre küldjétek meg, hogy mikor és hány önkéntesetek tud segítségünkre lenni. Ezen kívül a versenytanács ülésen, valamint a verseny folyamán szintén Bene Vikinek jelezzétek, ha van szabad kapacitás. Szeretném nyomatékosan kiemelni, hogy ha nincs elég önkéntes akkor nem tudjuk lebonyolítani a versenyt!

11. Büfé

A verseny ideje alatt a versenypálya területén büfé üzemel (szaniter konténerek közelében).

Hideg ital, jégkrém, egyszerűbb ételek (hot-dog, szendvics stb) rendelkezésre fognak állnak.

Alkoholt a pálya területén nem árusítunk.

12. MESZ Etikai Szabályzat

A MESZ Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzata itt elérhető: https://hunrowing.hu/wp-content/uploads/2022/01/MESZ-Etikai-es-Gyermekvedelmi-Szabalyzat_20170213.pdf

Az Etikai szabályzatban leírtak betartásában és betartatásában szíves közreműködését kérjük mindenkinek.

13. Elérhetőségek

Információ a verseny alatt személyesen a versenyirodán, illetve az alábbi telefonszámon kapható: +36 1 460 6856

Kérdés esetén állunk rendelkezésre.

Jó felkészülést és sikeres versenyzést kívánunk!