Skip to main content

A hétvégén rendezik meg 36 ország részvételével idei Európa Bajnokságot Belgrádban, ahova a magyar válogatott 10 versenyzője utazott el. Az eseményre rekordszámú nevezés érkezett, összesen 659 versenyző méreti meg magát a 17 versenyszám valamelyikében. Érdekesség, hogy a németek, az olaszok és a hollandok is az összes versenyszámban rajthoz fognak állni.

Férfi könnyűsúlyú kétpárban indul a Galambos Péter (Vác VEC), Csepregi Gábor (Danubius NHE) összeállítású egység, akiknek nem titkolt céljuk a 2016-os olimpiai részvétel. Szintén hasonló célokkal rendelkezik a férfi kormányos nélküli négyes is, azaz Széll Domonkos (Csepel EK), Tari János (Szegedi VE), Juhász Adrián, Simon Béla (Tisza EE) összetételú hajóegység. További két férfi könnyűsúlyú egységünk áll rajthoz a kontinensbajnokságon. Vermes Péter (Bajai SSC), Lőrinczy Péter (Külker EK) kormányos nélküli kettesben indulnak el, Matyasovszki Dániel (Szegedi VE) pedig a könnyűsúlyú egypár evezősben méretteti meg magát. E versenyszám női változatában a Danubius NHE U23-as korosztályú versenyzője Bene Dorottya küzd majd a minél jobb helyezésért.

A program letölthető innen.

Az egyes versenyszámokban elinduló egységekről bővebb információ ITT és angol nyelvű beharangozó arról, hogy kiket láthatunk versenyezni: ITT.

Minden magyar versenyzőnek sok sikert kívánunk!

 

-SB-