Skip to main content

12 óra evezés után biztosnak tűnik a csúcsdöntés, a hat evezős délután kettőre átlépte a 160 kilométert, nagyjából egy órás „előnyben” evez a hollandok 295,2 kilométeres csúcsához viszonyítva. Ebből persze a sötétedés után veszíthetnek majd Varga Józsefék, de úgy döntöttek, hogy ha lassulna a tempó, akkor körönként váltanak majd.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, minden páros két kört (20 km) evez, majd ezután vált. Ha mindenki tartani tudja a tempót, akkor kb. másfél óránkét követik egymást a váltások. A pályát geodéta mérte ki, a fordulókat pontos koordináták alapján éjszaka világító bója jelzi majd. A szakember mindhárom rekordot külön rögzíti: a korábbi, még érvényben lévő, németek által felállított 263 kilométerest, az újabb, de még nem hitelesített hollandok evezte 295,2 kilométerest, és a (remélhetőleg) legújabb csúcsot, a 24 óra letelténél is.

A Guinness rekordkísérlet helyszíne: Budapest, Pünkösdfürdő, Szentendrei-Dunaág 1-6. folyamkilométer között, a „bázis” a Ganz Villamossági Evezős Klub lesz (1039. Bp. Királyok útja 297/b).

Időpontja: 2013. szeptember 28. hajnali 2 órától – szeptember 29. hajnali 2 óráig.

A csapat tagjai: Dr. Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence, Halupa János, Preil Patrik, Vermes Péter.