Skip to main content

  
 
Tisztelt érdeklődők, leendő versenybíró kollégák!
 
 
A Magyar Evezős Szövetség Versenybíró Testülete a 2015. évben újabb felvételt hirdet a versenybíró képzésre, amelyre várja a jelentkezőket!
 
Jelentkezési határidő: 2015. szeptember  7.
 
 A képzés elméleti és gyakorlati részből áll, amelyek vizsgával zárulnak.
 
Az elméleti oktatást, a konzultációkat versenybírók tartják, ezek időpontjai a 2016. év január hónapjában kerülnek meghatározásra. A két alkalommal tartott konzultáció és az elméleti vizsga február és március hónapokban, szombati napokon lesz a Magyar Sport Házában (1146 Bp., Istvánmezei u. 1-3.).
 
Az elméleti vizsgán a Magyar Evezős Szövetség Edzés- és Versenyszabálya és a Szervezeti és Működési Szabályzat ismeretét ellenőrzi a vizsgabizottság, ezek a szabályzatok a MESZ honlapjáról letölthetők.
 
A versenybírói gyakorlatot versenyeken – gyakornokként – versenybírók mellé beosztva szerez a jelölt. Minden jelentősebb hazai pályán  – Sukoró, Csepel, Szeged – több alkalommal, több bírói poszton szerzett gyakorlatot – a versenyek elnökei, illetve a gyakorlatot vezető versenybíró igazolja, és véleményezi.
 
A gyakorlati vizsga előfeltétele legalább 5 versenyen való részvétel, és gyakornok munkáját véleményező versenybírók egyöntetű véleménye a jelölt alkalmasságáról.
 
A vizsgáztató bizottság – három országos minősítésű bíró – több bírói poszton kíséri figyelemmel a jelölt bírói tevékenységét.  
 
Az őszi félévben a bíróképzésre jelentkezőknek a 2016. évi versenyszezonban van lehetősége a versenybírói minősítés megszerzésére, amelyet a vizsgabizottságok döntése és a Bíróbizottság felterjesztése alapján a MESZ elnöksége hagy jóvá. 
 
A bíróképzésre való jelentkezéshez szükséges beküldeni:
–       érettségi bizonyítvány másolata
–      önéletrajz  – kitérve az evezéssel való kapcsolatra – 
a meszbirokepzes@gmail.com és info@hunrowing.hu  címre.
 
 
 
 
                                                                                              
 
    Frohner Ilona, a bíróbizottság részéről az oktatásért felelős