Skip to main content

Négy magyar egység volt érintett az amszterdami Világbajnokság 5. versenynapján. Három egységünk C/D középfutamot teljesített, Matyasovszki Dániel számára pedig a nagydöntőbe kerülés volt a tét. 

Simon Béla és Juhász Adrián a normál súlyú kormányos nélküli kettesek C/D középfutamában evezett, ahonnan a leggyorsabb 3 helyezett juthatott tovább a „C” döntőbe. A Tisza EE párosa 1000 méternél még a második helyen evezett, 1500 méterhez érve viszont már az élen haladtak. Ezután az első hely megtartásához még erős hajrára sem volt szükségük. A futamgyőzelem számukra azt jelenti, hogy a „C” döntőben fognak pénteken küzdeni, ahol a 13-18. hely valamelyikét szerezhetik majd meg. Az időeredményük biztató, hiszen a mai középfutamok alapján elmondható, hogy „C” döntősök közül a második legjobb idővel rendelkeznek.

A Csepregi GáborGalambos Péter összeállítású könnyűsúlyú kétpár evezős egységünk ma szintén a C/D középfutamot teljesített. Bár Gábor és Péter 500 méter megtétele után csak az 5. helyen lapátoltak, egy erős második 500 méter után feljöttek egészen a 3. helyig. Ezt a továbbjutást érő pozíciót sikerült megtartaniuk a 2000 méteres táv végére, így pénteken ők is „C” döntőben fognak evezni.

Gyimes Krisztina szintén a C/D középfutamban volt érintett a női normál súlyú egypárevezősök között. A DNHE versenyzője a futam elejétől kezdve az 5. helyen evezett, és sajnos nem is tudott javítani ezen a pozíción. Ez az 5. hely azt jelenti, hogy a szombat délelőtt a „D” döntőben fogja befejezni a versenyzést az amszterdami felnőtt Világbajnokságon.

Matyasovszki Dániel az egyetlen magyar egység, akinek sikerült a legjobb 12 közé beverekednie magát, így csütörtökön az A/B középfutamban volt érdekelt.  A futam első 500 méterénél a negyedik helyen evezett, mégpedig alig lemaradva a továbbjutást érő 3. helyezettől. 1000 méternél még tartotta a negyedik pozíciót, majd ezután 36-ról visszaesett a tempója 33-34-re, és az utolsó 500 méternél sem tudott már újítani, végül pedig a 6. helyen evezett be a célba. A szegedi versenyző így holnap a „B” döntőben fog evezni, amely futamban egyébként Dániel lesz a legfiatalabb evezős.

Pénteki magyar vonatkozású versenyprogram:

9:30 Normál súlyú kétpárevezős C/D középfutam (Pétervári-Molnár Bendegúz – Papp Gergely)

10:47 Normál súlyú kormányos nélküli kettes „C” döntő (Simon Béla-Juhász Adrián)

10:54 Könnyűsúlyú kétpárevezős „C” döntő (Csepregi Gábor-Galambos Péter)

13:44 Könnyűsúlyú egypárevezős „B” döntő (Matyasovszki Dániel)

 

Szombati magyar vonatkozású versenyprogram:

9.30 vagy 9:58 normál súlyú kétpárevezős „C” vagy „D” döntő (Pétervári-Molnár Bendegúz – Papp Gergely)

9:51 normál súlyú egypárevezős „D” döntő (Gyimes Krisztina)

 

Mindenkinek gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

 

-SB-