Skip to main content

A magyar evezés történetének egyik legsikeresebb hete áll mögöttünk!

Csütörtökön az olimpiai kvótaszerzéssel Pétervári-Molnár Bendegúz az első olyan magyar evezős lett, aki kétszer is kvalifikált egypárevezősben az Olimpiai Játékokra. Csupán három nappal később pedig olyasmi történt, amire közel 90 éve nem volt példa: vasárnap két szenzációs Európa-bajnoki győzelmünk született. Galambos Péter könnyűsúlyú egypárevezősben, illetve Szabó Bence és Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettesben szintén nyerni tudott. Magyarország ezzel az előkelő ötödik helyen végzett az éremtáblázaton, és kétszer is hallhattuk ahogy szól a Magyar Himnusz a varese-i tó partján.

Varese-ben 22 országnak osztottak érmet a 22 különböző versenyszámban. Az éremtábla élére Nagy-Britannia került, akik a tavalyi szezont teljesen kihagyták és bő másfél év után most láthattuk újra versenyezni egységeiket. Második Olaszország a hazai rendezéssel, és a tavaly élen végző hollandok most a harmadik helyre érkeztek. Magyarország a férfi könnyűsúlyú egypárban és könnyűsúlyú kettesben elért győzelme miatt olyan országok előtt végzett, mint Németország, Franciaország, vagy Oroszország.

Ezúton is gratulálunk minden versenyző egységnek, érmeseinknek, és felkészítő edzőiknek, Rapcsák Károlynak, Molnár Zoltánnak, Alföldi Zoltánnak és Molnár Dezső szövetségi kapitánynak!