Skip to main content

Tisztelt Tagszervezetünk!

Örömmel tájékoztatunk, hogy a 2018. évben is folytatódik a létesítményfejlesztési támogatási program. A támogató minisztérium tegnap küldött felkérését számunkra, hogy jelezzük, milyen támogatási igényünk van 2018. évi létesítmény fejlesztések kapcsán.
Annak érdekében, hogy megismerjük, milyen fejlesztési terveitek van és milyen összegben, szükségünk lenne arra, hogy 2017. október 06. napjáig küldjétek meg számunkra az alábbi információkat is részletező igényeiteket.

A tárgybeli támogatás célja a tagszervezetek sportlétesítményeinek (vízparti evezős vízitelepek) fejlesztése, korszerűsítése annak érdekében, hogy nagyobb létszámú sportolói bázis kiszolgálására legyenek alkalmasak, magasabb színvonalon.

A benyújtható fejlesztési tervek köre:
• a pályázott támogatás a következő célokra fordítható:
o Elszámolható tételek:
▪ létesítmény fejlesztése, bővítése, felújítása, és minden olyan típusú eszköz beszerzése, ami a létesítményben beépítésre kerül vagy a létesítmény használatához szükséges
▪ Ergométer
▪ Öltözőszekrény/pad
▪ Kondicionáló gép
▪ Napelem
▪ Stég
▪ Mobilöltöző/klubház
o Nem elszámolható tételek:
▪ Ingatlanvásárlás
▪ Kisbusz vásárlás
▪ Hűtő és mikrohullámú sütő
▪ Bérek
▪ Orvosi felszerelés
▪ Dologi kiadások
▪ Működési költség
Igényt benyújthat a MESZ bármely tagszervezete
A pályázónak kérelmében részletesen be kell mutatnia a fejlesztés műszaki tartalmát, jelezni szükséges a fejlesztési igény szakmai indoklását, az általa elvárt eredmények ismertetését és a fejlesztés árajánlatokkal alátámasztott költségtervét a támogatási igény összegének megjelölésével.

A pályázatok szakmai tartalma:
a) a létesítményfejlesztés tárgya, műszaki tartalma
b) a fejlesztési igény szakmai indoklása, és a korábbi létesítményfejlesztésekhez való kapcsolatának bemutatása, a klub céljaihoz való illeszkedésének bemutatása
c) a létesítményfejlesztés célja, az általa elérni kívánt változás (létszám, eredmény, stb.)
d) felhasználási cél bemutatása, pályázható felhasználási célterületek: sportlétesítményi épület fejlesztése, korszerűsítése, hajótároló kapacitásbővítése, öltöző, vizesblokk, konditerem felújítása, bővítés, téliesítés, kedvezőbb üzemeltetést eredményező építési energetikai beruházás jellegű fejlesztés.
e) a pályázatban meg kell jelölni a jelenlegi létesítmény kapacitást, a jelenlegi sportolói létszámot, és meg kell határozni számszerűsítve a fejlesztés hatására várható kapacitás és sportolói létszámbővülést
f) a pályázatban meg kell jelölni, hogy a tagszervezet részesült-e előző létesítményfejlesztési pályázatok alapján támogatásban. Amennyiben részesült annak támogatási összege, illetve hogy milyen kapcsolatban az előző pályázat alapján megvalósuló fejlesztés az új pályázat szakmai tartalmával
A pályázatok pénzügyi és egyéb tartalma:
a) a létesítményfejlesztés költségterve (nettó és bruttó összeg is!)
b) a költségételeket alátámasztó árajánlatok
c) a megpályázott támogatási összeg

Forráskeret:
A kiosztásra kerülő támogatások forrása a Magyar Evezős Szövetség részéről a 2018. évre megpályázható központi költségvetési állami támogatás, amelynek összege egyelőre számunkra sem ismert. Ezért ez csak egy előzetes igényfelmérés, és a konkrét összeg ismeretében meg fogunk hirdetni egy végleges pályázatot is. Ugyanakkor felhívjuk minden tagszervezetünk figyelmét, hogy amennyiben jelen felhívásra, határidőben nem nyújtja be igényét és terveit, akkor a későbbiekben meghirdetendő pályázaton már nem vehet részt.

Pályázat beadásának határideje: 2017. október 06.

A pályázat benyújtása:
Pályázat benyújtására elektronikusan és postai úton is van lehetőség. Minden esetben szükséges a tagszervezeti képviselő által aláírt példány megküldése a MESZ részére.
Levélben a szövetség címére: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. A levélben feladott pályázatoknál a beérkezés napját kérjük figyelembe venni.

Elektronikus levélben az info@hunrowing.hu címekre, csak hivatalos képviselő által aláírt scannelt változatban elfogadható.
A pályázatok elbírálása a pályázati határidő napját követő 7 napon belül történik meg, a MESZ elnöksége által. A MESZ elnökségének döntése csak a támogató minisztérium felé történő javaslattételt jelenti, és semmi esetre sem jelent ígérvényt sem a kérelmező felé.

Kérdésetek esetén Szőke Ritát vagy Gyalog Cecíliát keressétek.

CsatolmányMéret
PDF icon pályázati kiírás520.03 KB