Skip to main content

Könnyűsúlyú kettesünk 2021-es, első Európa-bajnoki sikerük helyén szerzett második helyezést.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

A pénteki pályaosztó futamban a második helyen zárt a szolnoki, és a győri versenyző, majd a szombati döntőben a versenytáv nagy részén a harmadik helyen haladtak, ám a hajrában megelőzték a német csapatot, így az olasz egység mögött a második helyen értek célba.

Gratulálunk Kálminak, és Pocoknak, valamint edzőiknek Alföldi Zoltánnak, és Molnár Dezsőnek!

Pétervári-Molnár Bendegúz pénteken az előfutamát jó versenyzéssel nyerte meg, és remek szériáját a negyeddöntőben is folytatta. Bende a német Oliver Zeidler, és a holland Wibout Rustenburg mögött a harmadik helyen jutott a legjobb tizenkettő közé. Az elődöntőben Bendi a hatodik helyen zárt, így a B döntőben fejezhette be szereplését, amelyben vasárnap a hatodik helyen ért célba.

Könnyűsúlyú kétpárevezősben Tamás Bence, és Galcsó Vencel kettőse a második helyen ért célba a C döntőben, összesítésben a 14. helyen végeztek.

Normálsúlyú kormányos nélküli kettesünk, azaz Szentpáli Balázs, és Szentpáli Gergő a C döntőben nagyot csatázott a kínai csapattal a futam második helyéért, mindössze öt tizedmásodpercen múlott, hogy nem végeztek előrébb. A testvérpár harmadik helyen ért célba, így a 15. helyen zárt a világkupán, életük első felnőtt nemzetközi versenyén.