Skip to main content
2014. október 18. - 18:28

Ezüstérem a tengeri Világbajnokságról

A Thessalonikben megrendezett tengeri evezős világbajnokság szombati versenynapján az „A” és „B” döntők kerültek megrendezésre. A pénteki előfutamok alapján 6 csapatunkból 5-nek sikerült bekerülnie a nagydöntőbe, egy pedig a „B” döntőben fejezte be a versenyzést.

Elsőként a „B” döntős egységünk szállt vízre, mégpedig a férfi kormányos négypárevezős. A Molnár Zoltán, Vámos György, Cseh Ottó, Lipovits Zoltán, kormányos: Tóth Mária alkotta csapatnak tengeri versenynek megfelelően nagy hullámokon kellett átverekednie magát. Végül az egység a negyedik helyen futott be, ez pedig azt jelenti, hogy összesítésben a 19. helyen végeztek.

Az egyes számú, férfi kormányos négypárevezős versenyszámban induló magyar egység a tegnapi előfutamban elért eredménye alapján éremesélyesként várhatta a mai döntőt. A Pétervári-Molnár Bendegúz, Papp Gergely, Vancsura Bendegúz, Csányi Péter, kormányos Vancsura Bodó alkotta négypárevezős egység végül a dobogó második fokára állhatott fel, tehát nagyszerű eredményt elérve, ezüstérmet szereztek a 2014-es tengeri evezős Világbajnokságon!

A női kétpárevezősök versenyszámában a pénteki előfutamokból mindkét magyar egység az „A” döntőbe került. A nagy döntőben jóval nehezebb körülmények között zajlott a verseny, mint az előző nap, hiszen szombaton minden egység 15-20 perccel rosszabb eredményt ért el. Végül csak a kettes számú magyar egységnek (Dohovics Virág és Sváb Dorottya) sikerült hiba nélkül teljesíteni a távot, akik a 9. helyen eveztek át a célvonalon, az egyes számú magyar hajót pedig (Dezséri Dóra és Kolláth Vanda) a futam során diszkvalifikálták.

Pénteken a férfi kétpárevezősök előfutamainak eredménye alapján mindkét magyar hajó „A” döntős lett. A döntőben aztán ebben a versenyszámban is 10-15 perccel rosszabb eredmények születtek, mint az előző nap. Simon BélaJuhász Adrián összeállítású csapatnak sikerült jobban, akik a 8. helyen értek be, a másik magyar egység – Pétervári-Molnár Bendegúz és Németh Sámson pedig szorosan mögötte, a 9. helyen evezett át a célvonalon.

Eredmények ITT érhetőek el.

 

Minden magyar egységnek gratulálunk!

 

-SB-