Skip to main content

Csütörtökön kezdődik a fehéroroszországi Bresztben az U23-as Világbajnokság, ahol 8 egységünk 16 versenyzője áll rajthoz. A pálya igen korszerű, teljesen új, a legmagasabb igényeket is kielégíti. A helyszín nem ismeretlen a magyar evezősök számára, hiszen tavaly ott rendezték az Európa-bajnokságot, ahol szépen szerepeltek.
 
A most is induló Simon Béla – Juhász Adrián (Tisza Evezős Egyesület, edzőjük: Molnár Dezső) páros idei célja a tavalyai U23-as világbajnoki ezüstérem után idén is dobogóra állni kormányos nélküli kettesben.
 
A Markgruber Balázs (Csepel EK) – Forrai Dávid – Dumitrás István – Veréb Dávid (EDF Démász Bajai SVSC) (edzőjük: Bartos Nándor) összeállítású könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes a tavalyi világbajnokságon kicsit más összeállításban, de szintén az A döntőbe verekedte be magát, ahol ötödik helyen végzett.
 
Tavaly négypárevezős számban indult Széll Domonkos (Csepel Evezős Klub, edzője: Bene László), idén viszont az egypárevezősök között teszi vízre a hajót.
 
Sáska Beáta (Esztergomi EHE) – tavaly szintén ötödik lett – idén Tóth Evelynnel (Csepel EK) (edzőjük: Búza József) ül össze a női kétpárevezősök között, céljuk idén is az A döntőbe jutás.
 
Női könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban tavaly egy bronzérmet sikerült Novák Mariannak nyernie, idén viszont ebben a számban Karácsony Dorottya (Velencei-tavai VSI, edzője: Karácsony Tibor) áll rajthoz a népes mezőnyben. Fel van adva a lecke.
 
3 csapatunk (F2x, Fks 2x, Fks 2-) a múlt héten csütörtökön, a Magyar Bajnokság előtti napon megrendezett válogatón vívta ki a lehetőséget a részvételre:..
A könnyűsúlyú kormányos nélküli kettest alkotó Bártfai Péter, Vermes Péter (Győri VSEK, edzőjük: Molnár Dezső). tavaly még az ifjúsági világbajnokságon szerepeltek.
 
Révész Zoltán (Győri VSEK) és Bartha Zoltán (Külker EK) (edzőjük: Lőrincz Attila) a könnyűsúlyú kétpárevezősök között szerepel majd.
 
Kelemen Áron (EDF Bajai SVSC) és Elekes Szilveszter (Ganz Vill EK) (edzőjük: Bartos Nándor) alkotta páros a férfi kétpárevezős versenyszámban ül hajóba. Itt meg kell jegyezni, hogy ez a versenyszám a benevezett 25 indulóval a legnépesebb az idei világbajnokságon.
 
Kellemes meleg idő vár a versenyzőkre a hétvégén. Szurkoljunk nekik együtt, hiszen minden futam nyomon követhető lesz a worldrowing.com oldalon, és napi tájékoztatást a Magyar Evezős Szövetség honlapján is.
 
Hajrá fiúk, hajrá lányok, hajrá magyarok!!!!