Skip to main content

A Vareseben zajló U23-as, és ifjúsági világbajnokság harmadik napján egypárevezősünk Szklenka Bence tovább menetelt. Több reményfutam is remekül sikerült a mieinknek: női könnyűsúlyú kétpárunk, és férfi könnyűsúlyú kettesünk is a legjobb hat közé jutott, normálsúlyú perorunk a legjobb 12 közé lépett. Ifjúsági válogatottunk szereplését egypárban Pádár Luca kezdte meg.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Magabiztosan harcolta ki az A döntőt a Szili Dorina, Fehérvári Eszter alkotta könnyűsúlyú kétpárunk! A lányok a reményfutamban stabilan a második helyen haladtak, és a futamgyőztes olaszokkal együtt a világ legjobb hat egysége közé jutottak a versenyszámban, megelőzve a futamban az üzbég, a brazil, és a zimbabwei dublót. Az A döntőben szombaton 15:02 órakor állnak rajthoz.

Ellentmondást nem tűrően, végig vezetve nyerte reményfutamát a Boros Bálint, Czinege Tamás páros. Könnyűsúlyú kettesünk egy pillanatra sem adta át vezető pozícióját a 2. helyen záró, és szintén továbbjutó braziloknak. A magyar peror Egyiptom, Ausztria, és Mexikó csapatát is maga mögé utasította. Kettősünk pénteken 15:05 órakor rajtol az A döntőben.

Normálsúlyú egypárevezősünkre Szklenka Bencére a negyeddöntő várt ma. Bence továbbmasírozott a legjobb 12 közé, miután a 3. helyen végzett. Féltávnál még előtte volt az új-zélandi Kobe Miller, ám a váci szkiffes jobban hajrázott, és végül 7 (!) másodpercet vert vetélytársára, aki kénytelen volt megelégedni a C/D döntővel. Bence pénteken 16:05 órakor rajtol el az elődöntőben.

Normálsúlyú kettesünk, azaz Juhász Tamás, és Koncsik Dominik továbbjutása nem forgott veszélyben a reményfutamban. A srácok szinte végig a harmadik helyen haladtak a görög, és az angol peror mögött. Az olaszokat, és a japánokat stabilan maguk mögött tartották, és a legjobb tizenkettő közé jutottak. Középdöntőjük csütörtökön 15 órakor rajtol.

Gedeon Anna, és Bóka Sára, azaz könnyűsúlyú kettesünk a reményfutamban a 4. helyen végzett. A mieink, és az eggyel előrébb végző ausztrálok sem tudták megszorongatni a két továbbjutó helyet bezsebelő török és uruguayi kettőst. A lányok így a B döntőbe jutottak, amely pénteken 15:30 órakor rajtol.

A Galcsó Flóra, Kas Natália összetételű normálsúlyú kétpárunk reményfutamában a 4. helyen zárt, így a C döntőben fejezheti be szereplését. Dublónk jól rajtolt, 500 méternél 2., féltvánál a 3., 1500-nál már a 4. helyen haladt. A legjobb 12 közé jutó svájci, litván, és dán csapat mögött, és a lettek előtt zártak. Csütörtökön 16 órakor rajtolnak a versenyszám C döntőjében.

Ifjúsági egységeink szereplését Pádár Luca kezdte meg. Rácz Milán tanítványa az egypárevezősök előfutamában a harmadik helyen végzett. Luca féltávnál még szorongatta a 2. helyen végző holland vetélytársát, ám maradt a 3. pozícióban. A reményfutamban csütörtökön 11:35 órakor rajtol.

Mindenkinek sok sikert kívánunk!

HAJRÁ MAGYAROK!